„Pazi! Pozor! Vigyaz! Račun za struju! Opasno po život!“

Član Predsedništva i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke, Vladimir Kovačević, konstatovao je „da je struja od 1. februara poskupela za 3,4 % i to usred epidemije virusa korona i grejne sezone, odnosno, između 150 dinara i 200 dinara po domaćinstvu, što je dovoljno da građani plate obećani „poklon“ države od 60 evra, ne računajući kamatu koju će narod platiti na pozajmljena sredstva države“. A da i ne spominjemo nemilosrdnu odmazdu nad dužnicima za neplaćene račune za potrošenu električnu energiju od, za to već spremne horde uterivača dugova-izvršitelja.

„Narodna stranka upozorava da ne postoji nijedan opravdan razlog za povećanja cene struje u ovom trenutku, jer se cena uglja, koji je glavni energent u Srbiji, nije povećavala, a ni potrebne reforme energetskog sistema nisu planirane.

Struja je poskupela i, između ostalog, i zbog „krpljenja“ neefiksanog, korumpiranog i loše vođenog sistema kakav je Elektroprivreda Srbije (EPS). Tu ni dvocifreno procentualno povećanje cene struje ne bi pomoglo i samo strah od reakcije građana sprečava vlast da od njih zahvati više.

Vlada Srbije kao glavni razlog poskupljenja navodi rast nameta za struju takozvanim povlašćenim proizvođačima električne energije koji proizvode struju iz obnovljivih izvora, kao i to što je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi. Međutim, niti je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi, niti nameti povlašćenim proizvođačima mogu biti toliki da opravdaju povećanja. Glavni razlog je loše poslovanje EPS-a i minimalni profiti koji nisu dovoljni za neophodne investicije. Tako da će, kao i mnogo puta ranije, novac prikupljen povećanjem cene struje otići u „bunar“.

Poslednje poskupljenje cene struje iz 2019. godine je otišlo na povećanje plata zaposlenih, ili na sumnjive tendere. Samo su tokom 2018.godine i 2019.godine mimo Zakona o javnim nabavkama nenamenski potrošili neverovatnih 255 miliona evra“, naglašava Vladimir Kovačević, član Predsedništva i Predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke.

Gradski odbor Narodne stranke Subotice deli svu zabrinutost i bojazan sugrađana da , ukoliko se ovakav trend poskupljenja i harača od strane odnarođene SNS vlasti što pre ne zaustavi, uskoro neće biti potrebno da poslednji građanin Srbije koji bude napuštao zemlju ugasi svetlo, jer će do tada već zavladati mrkli mrak i tama nad bezdanom.

Predsednik Izvršnog odbora Gr.O. Narodne stranke-Subotica

Aleksandar IlićKOMENTARI

 1. Kolektor kaže:

  Jedva cekam da namontiraju onih 100 i nesto ventilatora za proizvodnju besplatne struje sto su obecali kod Cantavira da ce da ih sade, onda ce struja sigurno drasticno pojeftiniti.

 2. Dr. Vojvodjanin kaže:

  Biće struje iz “ventilatora”,a tek iz solarnih panela.Ima narod da se nahvata para i para.

 3. Ivan kaže:

  Kada če da otkriju one njihove ‘ javne potrošać’ koji ne plaćaju struju ili one koji kradu struju. Te gubitke treba da im kroz povećanu cenu struje plaćaju pošteni potrošači ?

 4. Kumanovska kaže:

  Kada će te isplatiti ljudima honorare???? NARODNJACIIIIIIIIII 😉

 5. dosta mi je svega kaže:

  U normalnim Državama gubici na distribuciji struje iznose od 5 do 7 % .Ovde kod nas gubici su i do 27 %.Sva krađa mora da se prelije na račun malih potrošača.Krađa struje je dostigla neviđene razmere.Povlašćeni ljudi bliski režimu koriste privilegije (mini hidorocentrale, bitkojn rudnici).Zbog toga građani treba da kažu “dosta” ovim lopovima i secikesama.Uzgred sam hteo da pitam gde su Gazivode i Valač?

 6. YU kaže:

  SVE ŠTO SMATRATE DA NIJE ISPRAVNO ŠTO RADI SADAŠNJA VLAST
  ISKAŽITE I POKAŽITE NA IZBORIMA. A NEMOJTE SAMO GUNĐATI NA KOMENTARIMA.

 7. Adrijana kaže:

  Bravo

 8. János kaže:

  Alo Iliću!
  Piše se Vigyázz!

  Lep dan želim

 9. Kumanovska kaže:

  Koliki udeo imate sa onima koji ruše grad? vaša članica je jedna od glavnih u firmi za rušenje..

OSTAVITE KOMENTAR