PGS: Sukobi unutar SNS-a u Subotici

Pokret građanske Subotice (PGS) ocenio je danas da je unutar vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) u Subotici počeo sukob i dodao da o tome svedoče napisi u medijima bliskim vladajućoj stranci.

„Pojavile su se vesti o ozbiljnim zloupotrebama gradonačelnika Bogdana Labana iz SNS-a, kome se spočitava da je iz budžeta Grada Subotice potrošio za pet meseci šest miliona dinara na iće i piće, da sve tendere i poslove on kontroliše, a nijedan se ne raspisuje dok lično ne definiše sa ponudjačem cenu i uslove, a ti uslovi podrazumevaju i deo koji ide njemu“, naveo je opozicioni PGS u saopštenju.

Dodali su da je Laban „subotički Hudini“ jer je sa mesečnom platom od 113.000 dinara, uspeo da „uštedi nekoliko miliona evra, koje investira u izgradnju apartmana na Crnogorskom primorju“.

„Očigledno je da je Bogdan Laban postao kamen o vratu vladajućoj strukturi u Subotici, i znatno šire. Bliže se izbori te treba žrtvovati nekoliko članova vladajuće stranke koji su na lošem glasu u javnosti, kako bi se prodala priča o bespoštednoj borbi vladajuće elite protiv korupcije i kriminala čak i u sopstevnim redovima. Teška medijska artiljerija priprema teren za odstrel raznih Labana, Simonovića, Jutki i Babića kako bi se stvorila iluzija gradjanima pred prestojeće izbore o bespoštednoj borbi protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima“, ocenio je PGS.

 

BetaKOMENTARI

  1. Fux.. kaže:

    Prvo su im dopustili sve pa će ih žrtvovati.Za dve godine su se obogatili ,pa sada mirno mogu uživati u stećenom. Istovremeno drugi građani Subotice koji celog života su radili ni struju više ne mogu plaćati. Stanove im obijaju ,kada se te provale prijave ,policija konstatuje da su ta nedela male vrednosti i na traži počinioce. A počinioci najčešće svojim privatnim autima idu na mesta provale ,odakle nose sve i svašta od starina, namještaja , obojenog metala…U policiji kažu da oni nisu zaduženi da čuvaju tuđu privatnu imovinu…Da ? Ali građani kroz razne poreze i pogotovo kroz poreze za imovinu plaćaju deo njihovih plata pa i rad ministarstva koja je zadužena za sigurnost građani i njihove imovine zar ne?

  2. Punisher kaže:

    labane Bog je ljut a i narod!

OSTAVITE KOMENTAR