Pisci u fokusu

U organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ večeras u Subotici počinje Regionalni književni festival „Pisci u fokusu“, peti po redu, na kojem će se i ove godine pojaviti brojna poznata književna imena ex Jugoslavije i regiona.

Festival počinje razgovorima sa Markom Vidojkovićem, Jelenom Lengold i Zoranom Ćirićem, a među gostima festivala su i jedan od najpoznatijih hrvatskih književnika Kruno Lokotar, i publicista i novinar Boris Dežulović, zatim Janoš Afro i Akoš Kele Fodor, književnici iz Mađarske, te romanopisac Renato Baretić. Pred subotičkom publikom će svoju poeziju predstaviti Zoran Trklja, a najavljeni su i Robert Perišić, Katalin Lodik, Peter Božik, Marta Joža, Atila Širbik i Oršolja Benčik.

 

„Želimo da mlade vratimo knjizi, da im pokažemo da izvan i pored sajber prostora, izvan fejsbukova, izvan četova i raznih društvenih mreža postoji stvaran svet umetnosti, da postoje pisci koji su zaista zanimljivi i koji zaista imaju šta da kažu“, navodi direktor Festivala Branislav Filipović.

 

Festival, osim glavnog književnog programa, nudi i likovne izložbe, koncerte, promocije kulturnih časopisa, i tribine, a trajaće do 31. marta. U organizaciji festivala Fondaciji „Danilo Kiš“ pomogli su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Grad Subotica i udruženje pisaca Krug „Atila Jožef“.

 

Izvor: DanasKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR