Plamene zore iznad Subotice

Ovih dana ne mora čovek da ustane tako rano da bi gledao svitanje zore. Tek nešto pre sedam ujutro na horizontu se zacrveni nebo kao da je negde u daljini požar. Kratko traje ovaj veličanstveni prizor jer ga belina dana razblaži i zbriše sa neba do sledećeg jutra.

Naš sugrađanin Zoltan Mesaroš sa Prozivke, mučne trenutke razbuđivanja i odlaska na posao, prekraćuje svojim smartfonom kojim fotografiše nebo iznad Prozivke i put na posao. Otuda i ovih par slika.

Ovo su najkraći dani u godini. Sile mraka će dostići svoj vrhunac 22. decembra kada će dan trajati samo 8 sati, 47 minuta i 33 sekunde. Nakon toga, dani će biti duži, u početku neprimetno, ali će i to saznanje uticati na naše raspoloženje.KOMENTARI

 1. Nona kaže:

  Lepo napisan tekst.

 2. Salamander kaže:

  Mogli bi ste i češće da napravite ovakve “reportaže” jer ima dosta zanimljivosti koje možete da prikažete u Subotici i okolini (doduše mnogo je loših primera ali ima i vrednih pomena kao ovaj jer se vidi uglavnom nebo).

 3. Istina... kaže:

  “Sile mraka će dostići svoj vrhunac…”

  Sile mraka! Noć veštica, Noć knjige, Noć muzeja, Noć pozorišta, Noć horora, Noć Prozivke (koja je takođe Sila mraka)…

 4. Brane kaže:

  Ti “Istina” moraš da usereš ama baš svaku temu, vest ili reportažu. Daj više, neki admin ili moderator neka ga blokira. To što piše je nesuvislo buncanje psihički obolele osobe. Nema ovo veze sa slobodom govora ili slobodnom diskusijom i razmenom mišljenja. Maltretira sve koji čitaju vesti na ovom portalu. Čemu njegov teror nad svakim ko dođe na ovaj sajt?

 5. jeste kaže:

  zabranite vise ovom narkomanu ”istini” da svaku vest usere

OSTAVITE KOMENTAR