Platili više od 90 odsto poreza

Subotičani su u 2015. godinie platili više od 90 odsto svojih obaveza na osnovu poreza na imovinu.

gradska-kuca-3-300x280

Kako je izjavila sekretarka Sekretarijata lokalne poreske administracije Anka Trifunović, utvrđeno je ukupno 520 miliona dinara poreza na imovinu fizičkih lica, a naplaćeno 480 miliona dinara, što je za 57 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

„Imamo 92 odsto naplate na utvrđeni porez u ovoj godini. Uopšte, nama je naplata u odnosu na utvrđeno uvek negde oko 98 – 99 procenata i sada će do kraja godine biti tako u odnosu na utvrđeno“, rekla je Trifunović Tanjugu.

Poslednja rata ovogodišnjeg poreza na imovinu dospela je na naplatu 16. novembra, a oni koji nisu platili porez mogu očekivati da će im biti obračunata kamata, a ukoliko ne plate nakon opomene sledi i prinudna naplata.

„Sada smo poslali opomene za deo obveznika, novih obveznika koji nisu prijavili imovinu, a kojima smo utvrdili pa nisu platitli i tu ide prinudna naplata. Stavljamo i mere obezbeđenja naplate, a to je upis hipoteke, najčešće na poljoprivredno zemljište, koja se skida po izmirenju obaveza“, dodala je ona.

Gradsko veće utvrdilo je osnovice poreza i za narednu godinu, a u ovom sekretarijatu kažu da se iznosi neće u mnogome razlikovati u odnosu na ovu godinu, osim u delu Dudove šume, gde će vlasnici imati niži porez zbog promene zone.

„Njima će biti manji porez ove godine u odnosu na prošlu“, rekla je Trifunović Tanjugu.KOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Ajde probajte vi da naplatite porez u iznosu od 98 do 99 ukupno zeljene naplate malo juznije. Da vidis kako bi haubice i ostala laka i teska artiljerija proradila.

OSTAVITE KOMENTAR