Pljačka posle torte filovane „Bensedinom“

Zahvaljujući saradnji meštana Prigrevice i policije, uhapšena je G. H. (76) godina iz Subotice za koju se sumnja da je uspaljivanjem starih, pljačkala njihova domaćinstva.

 

Iz izvora bliskih istrazi, saznajemo da su nju primetili građani Prigrevice kako s parčetom torte šeta ulicom, verovatno tražeći novu žrtvu i prijavili je policiji, koja je odmah reagovala.

 

Žena je privedena, a torta poslata na analizu, gde je utvrđeno da se u njoj nalaze sastojci sedativa – diazepama i bensedina. Žena je od ranije poznata policiji, jer se sumnja da je u više navrata, na području severne i zapadne Bačke, uspavljivala starce u kućama iz koristoljublja, a u kuće je ulazila navodno nudeći im pomoć oko spremanja.

 

Poslednji identičan slučaj uspavljivanja tortom dogodio se upravo u Prigrevici krajem prošle godine, kada je upala u kuću starice, omamila je i odnela veću količnu novca i pištolj , porodično nasleđe.

 

U Apatinu je  koristila sredstava za umirenje koja je sipala u crnu kafu, zbog čega se sumnja da je to bila kobna posledica za I. B, koji je nedugo zatim preminuo, dok je drugi slučaj  završio sa težim posledicama po fizičko zdravlje.

 

Istraga će utvrditi povezanost ovih slučajeva.Kako saznajemo, G. H. odbija svaku saradnju sa policijom ne želeći da daje bilo kakave izjave te će istražni sudija odrediti naredne mere.

 

DNEVNIKKOMENTARI

  1. hermes kaže:

    Ima moj kolega u svom komšiliku isto tako jednog žilavog čiku, koji ima podebeo dosje, što je  potvrdio lično policijski oficir koji je tamo stanovao Onog momenta kada je popričao sa njim, prestale provale u podrume i lupanje kola. Kako se policajac odselio čika opet postao aktivan Svi ga zovu Fantom jer se šunja oko zgrada, polako vozi po gradu biciklu u svojoj crvenoj jakni  dok osmatra kuće Verujem da znaju za njega, medjutim zgleda da nikom nije u interesu da ga proveri, jer šta može stariji čika da uradi, bez pomoći drugih  . . .

OSTAVITE KOMENTAR

+ 42 = 43

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: