Po osam meseci zatvora za nošenje repetiranog automata

Viši sud u Subotici saopštio je da je doneta nepravosnažna presuda kojom se Branislav Jovin i Miloš Vukotić osuđuju na zatvorske kazne od po osam meseci. Oni su oglašeni krivim zbog nedozvoljenog nošenja oružja, i na ovu presudu imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Jovin i Vukotić uhapšeni su u noći između 30. i 31. maja 2015. godine kada ih je policija zatekla kako nose automatsku pušku „crvena zastava” M-70 A-2 sa punim okvirom municije i metkom u cevi, podešenu na rafalnu paljbu, kao i hirurške rukavice i kapu „fantomku”. Nedaleko od njih pronađen je i „mercedes”, u kojem nije bilo putnika, ali je motor radio i u vozilu je bio kanister benzina.

Na tom mestu, godinu dana kasnije 1. jula 2016. u blizini svoje kuće ubijen je Mirko Milićević Hajčar, biznismen, koji se bavio i davanjem novca na kamatu, a spekulisalo se i trgovinom narkoticima. Nakon njegovog ubistva, nezvanično se govorilo da je Milićević u više navrata policiji prijavljivao da dobija pretnje smrću. Upravo se hapšenje Jovina i Vukotića nezvanično povezivalo sa prvim pokušajem ubistva Milićevića Hajčara.

Nakon ubistva Mirka Milićevića došlo je do promene i na čelu Policijske uprave u Subotici, kada je smenjen dugogodišnji načelnik policije Borivoje Mucalj. Ipak, za likvidaciju Mirka Milićevića još niko nije odgovarao iako je novembra 2016. godine u velikoj policijskoj akciji na nivou Srbije uhapšeno više ljudi, i tada je najavljeno da se povezuju sa tim ubistvom.

Međutim, tužilaštvu nije predata nijedna prijava za ovo ubistvo, a iz te grupe Alen Kurina je krajem prošle godine u Osnovnom sudu u Subotici osuđen na kaznu zatvora od šest meseci, uslovno na dve godine, zbog držanja olovke pištolja. Uslovna kazna praćena je i novčanom od 100.000 dinara, a sud mu je kao olakšavajuću okolnost uzeo to što do sada nije osuđivan.

 

PolitikaKOMENTARI

 1. 1.9 tdi kaže:

  Koja beda od države

 2. Djuka kaže:

  sta je ovo ljudi, kakva je ovo banana drzava .ebote…
  4 godine je sudu trebalo da im daju ukor nastavnog veca?
  pa kako vas nije sramota?

 3. Lebara kaže:

  Blage kazne

 4. Janos kaže:

  Ministar treba da pozove na odgovornost te iz policije koji su ga doveli u zabludu,treba oni da plate iz svog dzepa za nastalu stetu i ukaljan ugled policije.Od najvece krimi grupe na severu zemlje izgleda nema ni K..

 5. Džoni kaže:

  klasicni pokusaj sacekuse
  ovi neki materi izgleda ali imaju dobre veze

 6. ffilozoff kaže:

  A sta je sa ubistvom Milice??? Ministar je rekao da ce biti reseno??? A sta sa ubisvom pevacice-vodja je reko da zna ubicu i da ce reci posle izbora Njega za preCednika. A sta je sa brojnim ubistvima po Srbiji/? A sta ce biti sa raznim pretnjma ubistvom………I onda ovima date smesnu kaznu za repetiranu automatsku pusku,namesteno na automatsku paljbu…eeejjj LJUDI…Onaj nosio vesala pa dobio 30 dana,a neki samarali,pa nista…Da li su uhvaceni oni koji su pretili NASEM Kalinicu….itd.itd.itd.

 7. Sudija kaže:

  Nece vise

OSTAVITE KOMENTAR