Počela revizija poslovanja javnih preduzeća

Nezavisna revizorska kuća počela je ove nedelje, po naredbi gradonačelnika Jenea Maglaija, sveobuhvatnu reviziju poslovanja prva dva od šest planiranih subotičkih javnih i komunalnih preduzeća.

 

Prema Maglaijevim rečima, radi se o sveobuhvatnoj i temeljnoj reviziji koja će trajati oko šest meseci. Međutim, Maglai nije želeo da otkriva koja su preduzeća u pitanju.

Panorama-Subotice-01

"Koja su to javno komunalna preduzeća objavićemo nakon izvršenog posla. Za svako javno komunalno preduzeće revizija će trajati od mesec i po do dva meseca. Istovremeno se radi revizija u dva javno komunalna preduzeća" rekao je Maglai Tanjugu.

 

Ovim procesom, po rečima gradonačelnika Subotice, lokalna samouprava želi da izvrši detaljan uvid u poslovanje javnih komunalnih preduzeća, odnosno da utvrdi da li je u proteklom periodu poslovanje bilo u skladu sa zakonskim propisima.

 

"Pošto se pojavila ozbiljna sumnja da je u proteklom periodu u poslovanju javnih komunalnih preduzeća bilo raznih zloupotreba, želimo da utvrdimo pravu istinu" dodao je Maglai.

 

On od ovog procesa očekuje da se stavi do znanja rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća i političkim činiocima da svi moraju da poštuju zakonske propise.

 

"Da stavimo tačku na deo naše lokalne istorije, da stavimo do znanja rukovodiocima javnih komunalnih preduzeća i političkim činiocima da svi moraju da poštuju zakonske propise, jer se nikad neće znati kada može da usledi vanredna provera njihovog rada, i da javnost Subotice iz prve ruke, na osnovu stručne analize, sazna da li su njihove pare u ozbiljnoj meri zloupotrebljavane u proteklom periodu" rekao je Maglai Tanjugu.

 

U subotičkom JKP "Čistoća i zelenilo" pokrenuta je istraga o nezakonitostima i zloupotrebi službenog položaja. Ona se sprovodi na osnovu krivične prijave koju je protiv N. N. podneo Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

 

RTVKOMENTARI

 1. jasso kaže:

  sve je to uredu,treba da se kontrolise svako poslovanje,pa bilo koja vlast da je na polozajima ali ako se kaze da to radi neka privatna agencija,onda treba da se jasno i glasno kaze,to je ta i ta agencija,a ne ovako ispod zita se radi nesto sto i gradonacelnik hoce da se iskontrolise,a sam to radi vec na pocetku svog rada…

 2. Dresing kaže:

  Počnite sa Čistočom i Zelenilom ,pola grada je zaposlena po kumovskim i zemljačkim vezama ,razni honorarci ,pa onda spoljni saradnici pravnici -privatni advokati :Vidaković -Hadnagyi koji nam prete tužbama za neizvršene usluge ,a kako znamo pravnika u čistoči ima ko u prići .Puni su kancelarije u kojima se sedi ine radi se ništa ,uglavnom se visi na googlu ili na facebooku , pa onda zaposlene razne ' mrge' kao portiri koji gledaju serije na tv-u .Zaštitari koji nemaju šta zaštititi s obzirom da cela vojska neradnika štiti svoje javno preduzeće… žene na tržnici kupuju za svoje lične potrebe , a bogami ima koji za vreme radnog vremena rade u fušu zidariju i ko zna što još sve.

 3. ej kaže:

  da zbog transparentnosti prema gradjanima, trebali bi saznati koja je to revizorska kuca. ustvari mi imamo pravo da znamo sve odluke i poduhvate u subotici. nadam se da cemo i ovo saznati, naravno samo sa jakim pritiskom sa nase strane.

 4. kalimero kaže:

  Posto drzavni revizor nije nasao nista, red je da Maglai pokusa sa nezavisnim – o nasem trosku. 

   

  Samo se pitam da li ce podneti sam protiv sebe tuzbu ako se ustanovi da je drzavni revizor bio u pravu i da je nezavisni placen bez potrebe. 

 5. Neša kaže:

  … a završiće se na prekršajnim prijavama i eventualno presudama sa novčanim kaznama od par desetina hiljada dinara!

OSTAVITE KOMENTAR