Počela “Svetosavska nedelja”

Večeras je svečano otvorena, dvadeset druga po redu, tradicionalna manifestacija "Svetosavska nedelja". Organizator manifestacije je SKC "Sveti Sava".

 

Svetosavska nedelja (3)

 

Otvaranje manifestacije je u Zadužbini Dušana Radića obeležila izložba jednog od srpskih najpoznatijih slikara Milana Milentića. Akademski je slikar, slobodan umetnik, član ULUS-a, a dobitnik je mnogih priznanja u zemlji i inostranstvu. Inspiracija za slike su mu bili monasi na Hilandaru, a upravo je Subotica prvo mesto koje je ugostilo ovu postavku, koja će kasnije svoje mesto naći i u drugim gradovima.

 

Svetosavska nedelja (4)

 

Ceremoniju otvaranje je upriličilo pojanje mešovitog hora SKC "Sveti Sava" i beseda Episkopa bačkog Irineja koji je pozdravio kvalitetan program i osvrnuo se na našu istoriju koju, kako je rekao, ne smemo dozvoliti da nam iko prekraja.

 

Svetosavska nedelja (10)

Svetosavska nedelja (9)

 

Narednih dana nas očekuje bogat program: U sredu, 22. januara održaće se predavanje „Crnjanski i herojski Etnos“ dr Slobodana Vladušića, dok će u četvrtak biti održano Duhovno veče. U petak će biti održana promocija knjige akademika Basilije Krestić „Srbi u Ugarskoj od 1790 – 1918“ uz gostovanje dr Đorđa Đurića, i dr Dragana Stantića.

 

U subotu 25. januara biće održano muzičko veče uz nastup muške vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša, dok u nedelju 26. januara biće održana Svetosavska akademija u kojoj če učestvovati dečji hor SKC „Sveti Sava“, „Iskončići“ i recitatori ove kulturne ustanove.

 

U naredni ponedeljak, 27. januara u 20 časova, u restoranu "Spartak S" održaće se Svetosavski bal. Svi programi u okviru Svetosavske nedelje će biti održavani u Zadužbini Dušana Radića, sa početkom u 19 časova.

 

Svetosavska nedelja (6)

Svetosavska nedelja (7)

Svetosavska nedelja (11)

Svetosavska nedelja (8)

Svetosavska nedelja (1)

Svetosavska nedelja (2)

Svetosavska nedelja (5)

Svetosavska nedelja (12)

Svetosavska nedelja (13)KOMENTARI

  1. Scaly kaže:

    …Viđi vraga su sedam binjišah… su dva mača i su dvije krune!…

    Jedna srpska – druga komunistička….

    U svemu 'Glavoseča' svedoči i vidi više no onaj pod brdom!

OSTAVITE KOMENTAR