Pod sjajem sveća ove noći

Kafe Papilon bio je sinoć mesto okupljanja zaljubljenika u svoj grad i posvećenika očuvanju onoga što je još ostalo vredno.

 

Sada možda i poslednji put, pod svetlošću sveća jer je struja isključena, upućen je apel javnosti da Papilonu preti zla kob i uništenje, iako je pod zaštitom. Neka od banaka nestrplivo čeka ovaj prostor a gips da zameni fantastične drvene ukrase, ručno izrađene.

 

Viktorija Aladžić, ispred neformalne grupe građana „Nasmeši se Subotici“, predstavila je novi broj časopisa evropske mreže secesijskih gradova „Coup de fouet“, koji je čak pet stranica posvetio enterijeru ovog subotičkog lokala, apostrofirajući njegovu jedinstvenost u evropskim okvirima.

 KOMENTARI

 1. Zlatan kenjic dzaja kaže:

  Strasno ne mogu da vjerujem da gradske vlasti hoce da uniste i ovaj lokal.sramota za ovaj grad i ove ljude,uzassssssss

   

 2. pauk kaže:

  Predivno mesto za ispijanje kafe ili caja. Ovo je najlepsi objekat koji Subotica ima. nema lepseg objekta od ovog. Strane novine su pisale o njemu i posvetile mu par strana s slikama. Treba menjati vlast u gradu, pod hitno

 3. Ivan kaže:

  Ja bih ga dao Cakanju za dz, steta da propadne. 

 4. Don Kihot kaže:

  Da je lep lep je, da ima vrednost ne sumnjam ali da zato ne mora da plača struju po nije uredu i sad mu jos i grad kriv.

OSTAVITE KOMENTAR