Podnošenje prijave za porez i u Mesnim zajednicama

Zbog velikog broja izmena u zakonu o porezu na imovinu, svi Subotičani koji su vlasnici nekretnina ili zemljišta moraju do 31. marta podneti poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Zbog toga je u Gradskoj kući i u Mesnim zajednicama organizovano podnošenje prijava.

Subotica-panorama2

Prema projekciji rukovodioca Službe lokalne poreske administracije u subotičkoj lokalnoj samoupravi Anke Trifunović, prošlogodišnjim izmenama zakona o porezu kvalitet objekta više ne igra ulogu prilikom utvrđivanja poreza. On će se utvrđivati na osnovu teritorijalnih zona koje je utvrdila lokalna samouprava, u okviru kojih se za svaku nepokretnost određuje prosečna tržišna cena. Ona će se određivati na osnovu prometa, odnosno kuporpodajnih ugovora sklopljenih na sudu u periodu od 1. januara do 31. septembra.

 

Ona je ocenila da popunjavanje prijave nije komplikovano, dodavši da je raspored prikupljanja prijava po mesnim zajednicama istaknut je na interenet prezentaciji lokalne samouprave, a na licu mesta se može dobiti sam obrazac prijave.“Građani treba da ponesu ličnu kartu, njenu fotokopiju i dokument o vlasništvu, ili o sticanju tog prava koje imaju nad nekretninom. S tim da nam je izvod iz katastra potreban za zemljište, jer se iz njega vidi klasa zemljišta”, rekla je Trifunović.

 

Porez na imovinu ubira lokalna samouprava, a u Subotici je prošle godine naplaćeno oko 280 miliona dinara po ovom osnovu, koliko se projektuje i za ovu godinu.Do sada je ovim porezom bilo obuhvaćeno oko 55.000 građana Subotice, s tim da je bilo oko 80.000 nepokretnosti, a s obzirom na to da se sada oporezuje i zemljište procenjuje se da će ovim porezom biti obuhvaćeno još oko 60.000 nepokretnosti.KOMENTARI

  1. zorandjala kaže:

    E ovo je vec sramota ali ne drzave nego megalomana u lokalnoj samoupravi, porez ubira lokalna samouprava i ovo je jedinstvena prilika da oni koji kazu da nas krade beograed vide ko to radi KRADE NAS LOKALNA SAasto bi se ja izlagao trosku kada oni kod sebe treba da imaju svu dokumentaciju koja je potrebna da se odredi porez {AKO nemaju napravili su krivicno delo izgubivsi poverljivu dokumentaciju} TU DOLAZIMO do onog problema legalizacije gde se opet vidi da to radi lokalna samouprava a ne drzava njima fale pare od nelegalizovanih objekata NARODE RAZMISLI PRE NEGO BACIS KAMEN.

  2. pravdoljub kaže:

    Stara oprobana tehnika, vici na komsiju da bi skrenuo paznju sa sebe i svojih nepravilnosti. Vicu Beograd uaaaaaaaaa, dok mi gledamo tamo oni neometano operisu. Jova caruga nekada davno zapali kamaru slame na jednom kraju sela  svi odose tamo da gase, za to vreme on na drugom kraju nesmetano operise..

OSTAVITE KOMENTAR