Podrška građanskom protestu Subotičana

Protest građana Subotice, koji je najavljen za  29.02.u 17:30 č ima punu podršku Srpskog pokreta Dveri. Naglašavamo da Dveri ni na koji način nisu povezane sa organizatorima ovog protesta i pozivamo sve političke aktere da ih podrže, na korektan i adekvatan način, kako ovaj događaj, veoma važan za život građana Subotice, ne bi bio ispolitizovan, kompromitovan i osporavan na bilo koji način. Osnovna poruka skupa je osuda migrantske politike ovog režima i nije usmerena na mržnju prema samim migrantima. Empatija prema unesrećenim ljudima je građanima Srbije uobičajena i urođena, ali isto tako ne bi smela da dovede do naivnog ustupka ugrožavajući sopstvenu sigurnosti.

Dveri izražavaju svoje veliko zadovoljstvo zbog samoorganizovanja građana, jer dosta je bilo ćutanja i tolerisanja uništenih voćnjaka, popaljenih i opljačkanih kuća. Ovaj protest je snažan vapaj građana Subotice, koji žele da se izjasne da su protiv politike koju sprovodi aktuelna vlasti da zaštite svoje porodice, rođake, komšije. Subotičani su odlučni da zahtevaju od odgovornih institucija i pojedinaca koji vode ovu državu, da napokon ovom problemu pristupe odgovorno. Da  migrante sklone sa ulica i garantuju bezbednost svih građana.

Srpski pokret Dveri je usvojio Sretenjsku  Deklaraciju  kojom se pitanje migranata i njihov problem stavlja u specifičan okvir, različit od onoga koji sprovodi aktuelna vlast. Dveri se ponašaju odgovorno prema svom narodu i državi ne dodvorajavu se stranim interesima. Uporedo sa Deklaracijom pokrenuta je i peticija pod nazivom „ Peticija protiv migrantske politike vlasti – potpis koji garantuje sigurnost vašoj deci“.

Građani su obespravljeni i poniženi neodgovornom politikom koju sprovodi režim Aleksandra Vučića. Svakodnevni su ekscesi kojima je ugrožena bezbednost svih građana,  njihovih porodica i imovine. Samo retki slučajevi nasilja i drugih krivičnih dela budu procesuirani i to isključivo oni koji dospeju do medija ,a po običaju epilog su blage, gotovo besmislene kazne, koje bi bile višestruko veće da su prekrišioci zakona građani Republike Srbije. Građani Srbije su postali građani drugog reda u sopstvenoj državi, svakog dana strahujući za svoju bezbednost i bezbednost svoje imovine.

Pozivamo i sve građane Subotice da se bez straha pridruže protestu i da javno iskažu svoj stav prema migrantskoj politici koju sprovodi aktuelna vlast.

Smatramo da je ovo zajednički problem svih nas, a ne bilo koje političke stranke ili organizacije. Da je aktuelna vlast  ovaj problem rešavala na korist građana Srbije štiteći državne interese nikada ne bi ni došlo do samoorganizovanja građana. Ovakvih protesta i samorganizovanja  građana će u budućnosti biti sve više ako aktelna vlast ne promeni kurs svoje politike i odnosa prema migrantima u Republici Srbiji.

Uskoro će građani Subotice imati priliku da lično potpišu peticiju koju je pokrenuo Srpski pokret Dveri, o čemu ćemo blagovremeno obavestiti javnost.

 

GrO Dveri SuboticaKOMENTARI

 1. Jožef kaže:

  Treba podsetiti da taj policijski aparat plaćaju građani Srbije iz poreza ,prireza i raznih izmišljenih davanja i za to ne dobijaju ništa izizev ‘svojih praznih đepova’ A taj policijska institucija izgleda da štiti samo kamarilu Aleksandra Vučića….???

 2. Ego kaže:

  Naravno. Ko će koga nego svoj svoga. Stvorite samo pravoslavnu Srbiju a svi mi ostali da nosimo žute trake. Ako nas Vučić neće dokrajčiti, vi hoćete zasigurno sa vašom nacionalističkom, svetosavskom, ksenofobičnom politikom.

 3. Sofronije kaže:

  Oće sav 1 član vaše stranke biti prisutan, ili dajete samo moralnu podršku ???

 4. dule kaže:

  @Ego
  Nikako ne mogu prihvatiti izjednačavanje svetosavlja sa ksenofobijom i nacionalizmom. Takođe mislim da Dveri nemaju ništa zajedničkog sa svetosavljem. Upoznajte se malo sa suštinom svetosavlja kako bi ste shvatili da ono širi ljubav, jednakost među ljudima i veru u prave vrednosti hrišćanstva.

 5. Otišao bih i ja kaže:

  Hvala bogu pa baštinimo evropske vrednosti i kulturu po kojoj nas svet poznaje. Mirni, altruistični, vaspitani, načitani, ni narkomana, ni narko dilera, ni ubica plaćenih, ni ubica žena nemamo, ni lopova, ni švercera, nismo znali šta je strah dok ne dođoše i prođoše migranti. Kakvo licemerje. Sramota me što idem istom ulicom sa vama. I od takvih naši mladi beže, ne samo od loše vlasti i nemaštine.

 6. Suboticauberalles kaže:

  Tobož, “vodimo računa da događaj ne ispolitizujemo”, ali ajde, ipak, malo da ispolitizujemo.

  Bar tog, 29.02. svaka politička opcija treba da od*ebe.

 7. Robert kaže:

  Tako je, jedinstvena je prilika da se ujedinimo u jednom cilju. Treba se samo čuvati članova SNS sekte koja ima suprotne stavove i ciljeve a koji bi imali zadatak da opstruišu i obesmisle protest. Svakako, vrh države nas smatra fašistima i misli sve najgore o nama. Suštinski, jedino se i Dveri otvoreno suprotstavljaju dovodenju i naseljavanju tih poluprimitivnih ljudi. Svakako, protest treba da bude u okviru građana.

 8. Robert kaže:

  @Ego

  Ne lupaj. Hvala.

 9. (ba)laban kaže:

  @Otišao bih i ja

  Sad ti je prilika, pridruži se migrantima i zbogom ako ti ovde nije dobro.

 10. Ego kaže:

  @dule

  Nikolaj Velimirović jedan od ideologa u knjizi “Kroz tamnički prozor” sasvm lepo objašnjava šta je Svetosavlje i kakvu ideologiju ona predstavlja. Istaknute ličnosti iz bliske naše istorije kao naprimer Milan Nedić i Dimitrije Ljotić su bili istaknuti svetosavci. Poznato je da Boško Obradović ima izuzetne simpatije prema navedenim ličnostima. Postoje snimci gde ih veliča.

  Odlomak iz svetosavskog impresuma:

  “Sveti Nikolaj podseća Srbe da su Evropljani, odrekavši se Hrista, sebi podigli mnoge idole. Jedan od tih idola je i idol fizičkog zdravlja, koje treba trošiti na grehe i strasti. Da bi se to zdravlje sačuvalo, Evropljani se neprestano peru, kupaju i doteruju, ne misleći o čišćenju duše pokajanjem.”

 11. Otišao bih i ja kaže:

  @baobab, ako se ti budeš pitao, u odlazak ne sumnjam.

 12. Slavko kaže:

  Podrska Dverima iz Italije,mi odavde najbolje mozemo ocijeniti kako pogresna migrantska politika moze razarajuce djelovati na jedno drustvo.Skoro 25%populacije u Italiji su migranti uglavnom bez skole bez zanimanja .Znacajna sredstva Italija izdvaja za socijalne programe jer migrantske porodice su uglavnom mnogobrojne jer i dolaze samo radi socijalnih davanja.Ali politika vlade vec se uveliko mijenja pod pritiskom partija desnog centra slicne Dverima, pa su i rigoroznije kontrole pri ulazku u zemlju.Da ne govorimo o porastu kriminala pljacki silovanjima,jer migranti dolaze iz zemalja gdje je politicki sistem slabo razvijen pa smatraju nesto oteti je normslno…

 13. Otelo kaže:

  @Slavko, a Jugovići, Rumuni, kako su se oni integrisali u Italijansko društvo? Tu verovatno nema problema. Sve fini momci.

 14. Trovach kaže:

  Jadni smo mi kada jedni ultradesnicari jedini pokusavaju resiti problem koji su drugi ultradesnicari napravili. Gde su gradjanske stranke?

 15. Mirko kaže:

  Slavko, a šta ti tako lepo radiš u Italiji? Ja živim u Milanu od 2004. i mogu ti reći da od eks Jugovića i njihovog lopovluka nemože više da se živi i to duži niz godina. Nema dana da nema obračuna i krađa od vas “vrednih” i poštenih. Sa ciganima se lako izlazi na kraj jer oni se zalepe da im daš koji cent pa su uporni, ali kad vide da od toga nema ništa oni odustaju. Izlazim počesto sa familijom na Fieru i sve što ću ti reći je da kad čujem grupe vas koji se muvate po pijaci, znam da je vreme da se ide kući jer će biti džeparenja i otimanja. Alžirke dilere na glavnoj Ž. Stanici tu u Milano su odavno pozamenili Alžirci koji pričaju tečan srpski jezik.

 16. TT kaže:

  Sve vas sto odete na protest teba policija da uhapsi, da vam cizme i oruzije pa na jug Srbije da cuvate granice a ne ovako preko drustveni mreza da svirate …cu

 17. Sofronije kaže:

  @TT – a tebe triba derane obuć po najnovijoj modi, jer dok se osvestiš i shvatiš Islam ima da vlada … predlažem ti model sa slike

 18. HAJDUK kaže:

  @ TT A tebe treba poslati roditeljima da te kazne i pošalju na dopunske časove iz pravopisa u osnovnu školu .

 19. Jula kaže:

  Da su pametni Subotičani,nebi izašli na skup samo zbog ovih iz politike!Kakve crne stranke?Samo bez politike jer nam se us*ala u život!Neznaš ko je gori ovi što su sad ili ovi što bi voleli biti.Nisam sendvičar hvala Bogu i nadam se da organizatori neće dozvoliti “ako bude”nikakva politička obeležja!Samo složno braćo i sestre!

OSTAVITE KOMENTAR