Podrška protestu

Podržavamo subotnji protest, pozivamo političke organizacije da se pridruže

Udruženje građana „Slobodan grad“, Gradski odbor Narodne stranke i Nova stranka podržavaju subotnji protest Udruženje građana „Priroda i društvo“ protiv razaranja subotičkih arhitektnosnkih i kulturnih vrednosti. Pozivamo sve političke organizacije u Subotici da se pridruže protestu, ali bez obeležja zato što najnovija dešavanja u gradu znatno nadilaze stranačke interese i potrebu za promocijom.

Smatramo da političke stranke treba da prepoznaju važnost organizacija civilnog društva i podrže njihova zalaganja, naročito ona koja se odnose na poštovanje zakona i kulturnog nasleđa našeg grada.

Nezakonito rušenje kuća u zaštićenoj zoni Ulice braće Radić i postavljanje neprimerenih reklamnih panoa na Radijalcu, Korzu i drugim delovima centra grada predstavljaju kap koja je prelila čašu subotičkog političkog strpljenja.

Ovi incidenti izazvani su svesno, zbog sticanja materijalne koristi pojedinaca spregnutih političkim vezama i predstavljaju putokaz pravca kojim će naš grad tonuti još dublje u partitokratsku samovolju i devastaciju, ako budemo ćutali.

Smatramo da razlike, naročito ideološke, ne treba da budu prepreka za saradnju u borbi za renesansu subotičkih vrednosti i suzbijanje korupcije, bahatosti, nepotizma i partitokratije u našem gradu.KOMENTARI

 1. Miso kaže:

  Bilo bi prilično fer prema običnim nezadovoljnim građanimada da se organizujete sami i da budete kreativni i to samostalno, bez “mešanja” u tuđu inicijativu. Videli smo šta je postignuto mešanjem “opozicije” u proteste ove godine. Budite jednom kreativni i konstruktivni, ako ne želite zauvek ostati nepopularni. Poz.

 2. Lebara kaže:

  U subotu ce se pojaviti razni buckurisi od sitnih partijica da koriste prigodu.Zasto ovo ne moze ostati cisto gradjanski protest?

 3. Suzy kaže:

  Ne možemo se praviti da ovo nema veze sa politikom. Političkom odlukom je to napravljeno, isto takvom odlukom mora biti uklonjeno. U ovom društvenom uređenju političke partije tj političko udruživanje su sredstvo da se dođe do cilja. Ne možemo očekivati da će građanski protest privoleti ovu vlast na bilo šta.
  Protestu treba da se pridruže svi zajedno i svako u svojoj moći da deluje. Stranke iz opozicije treba da se deklarišu da li su za ostanak ovih prepreka na šetalištu ili će ih ukloniti ako dođu na vlast. To hoću da znam.

 4. Istina... kaže:

  Ja tebi vojvodo…

 5. Sofronije kaže:

  E nek vam onda te stranke potpisuju peticiju ! Meni je dosta više i stranaka i političara !

 6. Mister No kaže:

  Podržao bih protest svojim prisustvom,da sam u Subotici. Međutim,napustio bih isti na prvu sumnju da se protest koristi za političku promociju. Prosečni državljanin Srbije je punoletan,znači ne veruje u deda mraz-a i obećanja političara.

 7. Gradjanin kaže:

  Polovina i njegov Prilepak su uvek tu da se uguraju kad ih niko ne zove!
  Ovo je NAS PROTEST, a vi svoju politiku vodite samostalno. Hvala.

 8. Afet kaže:

  Bice vas….. 15 do 16

 9. Istina... kaže:

  Glasovi u mojoj glavi mi govore da napišem da je svaki protest u Novoj Atlantidi uzaludan.
  A da vi koji ovde komentarišete uopšte i ne postojite.

 10. Jovan kaže:

  Pozdrav za sve političare, ljigavi ste da ne može više od toga i samo za svoj interes se borite

 11. Dragi Điki kaže:

  Verovati da će nešto da se promeni samo ako to dovoljno jako želimo ili ako skupimo puno lajkova na fejsbuku, znači priličnu političku nepismenost. Nepoznavanje političkog sistema. Tu je profesor doktor Laban pokazao talenat još dok je bio DSS. Zato nije slučajno na vlasti. Njegovi se ne gade stranaka. Itekako su aktivni u stranci, skupljaju sigurne glasove, ubeđuju ljude na razne načine. Evo, neki se javljaju ovde kako bi oni kao izašli na protest “ali neće zbog stranaka”.
  A mi se onda češemo kad na izborima dobiju većinu Dr Laban i Bakić.

 12. MikiM kaže:

  Podrška je uvek dobro došla!

 13. Pablo kaže:

  Ovo je osuđeno na propast.
  Manite mi se odbora NS i ns.
  Ovo građani hoće a ne mrvice političara.

 14. Trovach kaže:

  Ja cu doci da potpisem peticiju, ali me govorancije ne interesuju. Sve je vec receno i treba preci sa reci na delo. U pravoj demokratiji se cak i ovako malim akcijama bori protiv samovolje vlasti. Nikakve revolucije ne dolaze u pitanje, ali moramo pokazati ako se ne slazemo sa potezima vlasti. Budimo civilizovaniji od njih.

 15. Red i rad kaže:

  Nadam se da ce biti kisovito i vetat da ubija pa 20 klosara da proseta

 16. JEDAN OD kaže:

  Ako vi nećete da se bavite politikom, politika će se baviti vama. Građanska inicijativa jeste politika. Ne morate ni na izbore da izlazite, to je vaše pravo i istovremeno vaš politički stav. Izaći na protest ili ostati kod kuće je takođe stvar ličnog izbora i odnosa prema dešavanjima. To nikome od nas ne daje za pravo da ljudima koji misle drugačije prišivamo bilo kakve epitete. Misliti svojom glavom, danas je najređa pojava.

 17. Srboljub kaže:

  Hahahaha!!! Botine se uplašile Slobodnog Grada i Udruženja Priroda i Društvo! zato toliko ovde truju. Saopštenje je fer i dobronamerno.

 18. Istina... kaže:

  @”Srboljub”

  Imaš standardni agitprop nick. “Srboljub”, “pravdoljub”, “Miroljub”, “Dobrotvor”, “Milosrdni anđeo”… I zaboravio si da neistomišljenike nazoveš sendvičarima. Saopštenje nije fer i dobronamerno nego interesno. Za “narod”.

 19. Deki kaže:

  Opozicija Subotice :)) Polovina i Djordjija…hahahhahahah. Evo vam gradjanski protesti cim se gospodjica vrati sa Zlatibora

 20. (ba)laban kaže:

  Izlizani, propali, iščitani prevaranti od političara su upropastili i protest “1 od pet miliona”.

  Podršku nekih političkih partija koje nisu bile na vlasti i koje se nisu okoristile preko grbače građana treba prihvatiti, ukoliko su njihove ideje u skladu sa ciljem protesta. Ti ljudi mogu da pomognu protestu, a takođe i protesti njima da izrastu u jaču stranku, a i da građani za njih čuju i da ih zapamte po dobru na predstojećim izborima.

  U svakom slučaju za DS, DSS, LDP, SPS, SNS, SVM, DZVM, SBB, SRS i još neke koje sam zaboravio, a koje pamtimo samo po zlu, važi: MRŠ DALJE OD OVIH PROTESTA!

 21. su kaže:

  Vojvodina republika!!!

OSTAVITE KOMENTAR