Podrška Subotice ugostiteljima

Gradska uprava Subotice donela je novi paket mera za podršku ugostiteljima koji su u teškoj situaciji zbog epidemije virusa korona.

Grad je onima koji će podneti molbe za ove povlastice postavio jedan uslov, a to je da preduzetnici ne smeju da daju otkaz ni jednom zaposlenom.

Od pre nekoliko dana kafići i restorani ponovo su mogli da otvore svoje bašte. Građane Subotice ni hladno vreme nije odvratilo od toga da iskoriste ovu mogućnost. Epidemija je najteže pogodila resor ugostiteljstva. Nakon ranije donetog popusta za mart, gradsko rukovodstvo se sada o novim pogodnostima usaglasilo sa predstavnicima ugostiteljske struke.

„Cilj nam je da pomognemo, olakšamo, a sa naše strame imamo samo jedan uslov prema njima – da ne otpuste ni jednog zaposlenog. Dakle, to je primarni cilj lokalne uprave, da svi zaposleni kod njih ostanu na radnim mestima. Nakon ovog paketa mera dogovor je da ćemo sesti ponovo da sagledamo kakva će biti situacija, jer ne znamo šta će biti sutra i prekosutra” rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Najbitnija olakšica novog paketa mera jer da u aprilu, maju i junu treba da plate samo 50 odsto visine zakupnine, zajedno sa pripadajućim PDV-om.

„Druga olakšica je to da tokom aprila i maja neće plaćati zauzeće za javne površine, u slučaju bašti, odnosno za one stolove koji se nalaze na javnoj površini, a u junu, julu i avgustu imaće popust od 50 odsto na ove aktivnosti” kaže Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

Osim toga, u aprilu, maju i junu i taksa za zaštitu životne sredine i isticanje firme takođe će biti umanjena za 50 odsto. U slučaju potrebe, i javna komunalna preduzeća mogu da produže rok otplate starih dugovanja ugostitelja. Novi paket mera uskoro će se naći i pred članovima Gradskog veća. 

.

RTV PannonKOMENTARI

  1. zorica kaže:

    A kakvu pomoc imaju ono koji nisu u zakupu sa gradom???
    Imaju svoje objekte,,,,

OSTAVITE KOMENTAR

+ 8 = 10