Pokisle knjige

Dok se Subotica još oporavlja od šoka izazvanog retko viđenom provalom oblaka i gneva Manitua, polako se  sabira i šteta koja je nastala.

 

Na Radanovcu kažu da je padao grad veličine oraha dok je u gradu trauma nastala usled saobraćajnog kolapsa.

 

Sajam knjiga koji je počeo sa kišnim danom, upao je u lošu karmu i na kraju postradao od kiše. Knjige su na brzinu sklonjene ispod tezgi ali to za neke nije bila dovoljna zaštita.

 

Juče

Danas

JučeKOMENTARI

 1. eto tako kaže:

  bice rasprodaje pokislih knjiga! Siroti ljudi kao da nemaju dovoljno nevolje prodavajuci knjige, nama, osvedocenim ljubiteljima knjizevnosti …

 2. dunja kaže:

  ovakvo nevreme nas iznenadi svake godine barem jadanput a slivnici i dalje nisu nikad očišćsni kako bi primili atmosferske padavine…..ko je zadužen da čisti ulične slivnike?????

 3. Pajo kaže:

  Do pre cetri godine je direkcija placala za ciscenje slivnika vodovodu!Odkad neplaca zapusene su!Pogledajte samo Ferenca Sepa pred crkvom!A duznost da postavi nove resetke kad ih ukadu je Direkcija, znaci duznan da cisti je……………………..

 4. vladimir kaže:

  da je oliko kise bilo litos i u prolice

   

 5. Limun kaže:

  Komotno nam mogu vratiti status varošice jer grad više nije ni po kojoj tački !!! 

 6. Gomboc kaže:

  dunja:

  ovakvo nevreme nas iznenadi svake godine barem jadanput a slivnici i dalje nisu nikad očišćsni kako bi primili atmosferske padavine…..ko je zadužen da čisti ulične slivnike?????

  KO JE ZADUŽEN DA ČISTI SLIVNIKE? Upitaste vi, i ostadoste živi. Nije samo o tome reč, gospođo ili gospođice Dunja, čistim ih i ja ispred svoje kuće, ali kada padne takva kiša i naiđe BUJICA ona pokupi i donese sve što je stoka pobacala po ulicama: papire i kese prvenstveno, i onda to lepo začepi (džaba) očišćene slivnike! Tako da zapitajte prvog dripca koji nasred ulice baci mastan papir od bureka ili iz svojih lepih kola nonšalantno istrese pepeljaru da li zna ko to sve što on naprlja može za njim da očisti, jer sve se to tako vitla okolo-naokolo do kiše i dok ne zaguši slivnike. To je zato što je kod nas “demokratija” pa može da radi ko šta hoće, a u nekoj tamo “policijskoj” Nemačkoj neka baci smeće po ulici, pa da ga vidim majci kako će proći! Nisu nam uvek drugi krivi, oni jadnici iz “Čistoće” što rmbače da počiste ulice,(ne sve, naravno, imaju tačno program koje, onoliko koliko grad plaća iz budžeta!), pođimo malo od sebe. Uopšte od našeg ponašanja. Recimo, ugaženi travnjaci gde se naši vajni vozači parkiraju, pa nastaje ili blato ili prašina ako je suvo vreme. Kada ga pitaš zašto gazi travu, kaže: “Pa tu nema trave!” Pa naravno da nema, mamlaze, kada si je uništio! Pa kozije staze kroz parkove – sve ispresecano, išpartano, jer marvu mrzi da obiđe peške ili biciklom deset koraka više betonom, odnosno asfaltom, nego preseca, preseca, preseca…E, gospođo ili gospođice draga, nije ovo bez veze, sve su to razlozi ovakvog stanja  pa se nemojte čuditi zašto su nam slivnici začepljeni onda kada su nam najpotrebniji. Ubeđen sam da se kulturno ponašanje ne stiče tzv. “edukacijom”, nego kaznama i batinama (figurativno pa i bukvalno daj Bože), jer i tim Nemcima da nije bilo i da nema i dalje prisile i zorta od zakona i kazne ne bi uterali taj red u gene, nisu oni ništa bolji od nas, ali se “stado” naučilo pravilima! A mi smo super materijal za učenje, dušu dali, samo treba opleviti po nama, pa da vidiš kako ćemo se “edukovati” za čas! Ja ću da čistim, sadim, sejem travu, mećem klupe, a ti ćeš da prljaš, gaziš, lomiš,čupaš…e ne može tako! U stvari, ne bi smelo. OK?

 7. Perix kaže:

  Gomboc:

  dunja:

  ovakvo nevreme nas iznenadi svake godine barem jadanput a slivnici i dalje nisu nikad očišćsni kako bi primili atmosferske padavine…..ko je zadužen da čisti ulične slivnike?????

   

  KO JE ZADUŽEN DA ČISTI SLIVNIKE? Upitaste vi, i ostadoste živi. Nije samo o tome reč, gospođo ili gospođice Dunja, čistim ih i ja ispred svoje kuće, ali kada padne takva kiša i naiđe BUJICA ona pokupi i donese sve što je stoka pobacala po ulicama: papire i kese prvenstveno, i onda to lepo začepi (džaba) očišćene slivnike! Tako da zapitajte prvog dripca koji nasred ulice baci mastan papir od bureka ili iz svojih lepih kola nonšalantno istrese pepeljaru da li zna ko to sve što on naprlja može za njim da očisti, jer sve se to tako vitla okolo-naokolo do kiše i dok ne zaguši slivnike. To je zato što je kod nas „demokratija“ pa može da radi ko šta hoće, a u nekoj tamo „policijskoj“ Nemačkoj neka baci smeće po ulici, pa da ga vidim majci kako će proći! Nisu nam uvek drugi krivi, oni jadnici iz „Čistoće“ što rmbače da počiste ulice,(ne sve, naravno, imaju tačno program koje, onoliko koliko grad plaća iz budžeta!), pođimo malo od sebe. Uopšte od našeg ponašanja. Recimo, ugaženi travnjaci gde se naši vajni vozači parkiraju, pa nastaje ili blato ili prašina ako je suvo vreme. Kada ga pitaš zašto gazi travu, kaže: „Pa tu nema trave!“ Pa naravno da nema, mamlaze, kada si je uništio! Pa kozije staze kroz parkove – sve ispresecano, išpartano, jer marvu mrzi da obiđe peške ili biciklom deset koraka više betonom, odnosno asfaltom, nego preseca, preseca, preseca…E, gospođo ili gospođice draga, nije ovo bez veze, sve su to razlozi ovakvog stanja  pa se nemojte čuditi zašto su nam slivnici začepljeni onda kada su nam najpotrebniji. Ubeđen sam da se kulturno ponašanje ne stiče tzv. „edukacijom“, nego kaznama i batinama (figurativno pa i bukvalno daj Bože), jer i tim Nemcima da nije bilo i da nema i dalje prisile i zorta od zakona i kazne ne bi uterali taj red u gene, nisu oni ništa bolji od nas, ali se „stado“ naučilo pravilima! A mi smo super materijal za učenje, dušu dali, samo treba opleviti po nama, pa da vidiš kako ćemo se „edukovati“ za čas! Ja ću da čistim, sadim, sejem travu, mećem klupe, a ti ćeš da prljaš, gaziš, lomiš,čupaš…e ne može tako! U stvari, ne bi smelo. OK?

  “Gomboc” je malo nervozan…  😎

 8. Sinisa kaže:

  gomboc je potpuno u pravu….a da jos dodam da kad su ovakve kise i centar Beca pliva… nijedna kanalizacija u svetu nije napravljena za ovakve havarijske situacije.

OSTAVITE KOMENTAR