Poklon Vučiću iz Subotice

Predsednik Aleksandar Vučić pohvalio se poklonom koji je danas dobio od poznanika iz Subotice Zoltana Tamaša.

Na fotografiji objavljenoj na Instagramu vidi se Vučić sa poklonom, a to je stalak za boce sa pićem, u obliku motora.


-Divan poklon od dobrog poznanika iz Subotice Zoltana Tamaša. Još samo da retro flašicu Coca Cole uspem da zamenim dobrom bocom vina i dobio sam najorginalniji poklon za novu godinu – napisao je Vučić pored fotografije.KOMENTARI

 1. Boris kaže:

  Podsetilo me na onu Balaševićevu du…lizačku pesmu:
  “ I ja sam video Tita maršala,
  legendu tu, slobodotvorca…“

 2. Providno kaže:

  Kada bi meni neko takvo nesto poklonio, darodavcu bih se uctivo zahvalio, poklon bi zavrsio negde u podrumu ili na tavanu. Sigurno se time ne bih okolo hvalisao a jos manje vesao to na internet. Svrha ovog izlaska sa poklonom u javnost, jedino ima smisla da nekome prikaze kako je Vucic vrlo omiljen i svuda ima prijatelje. Zakljucak: ovde se radi o priprostoj samoreklami i seprtljavoj poltit-propagandi.

 3. avet kaže:

  Tito je poklone koje je za svoga života dobijao ostavljao u muzej da se tamo izloži i napiše od koga je i kada to dobio, a posetioci muzeja su mogli posle da vide šta je sve za svoga života dobio na poklon.

 4. Dule kaže:

  @avet
  Što se onda naslednici ćopavog bravara već decenijama tužakaju oko nasledstva. Gde je taj muzej o kome ti govoriš. Od poklona koje je taj car bez carevine dobio u muzeju Jugoslavije se jedino mogu videti štafetne palice, poneki ćilim ili narodna umotvorina.

 5. Sandra kaže:

  Ovo nije Tito nego Vucic i treba da se hvali ovako nesvakidasnjim poklonima lep gest.

 6. No name kaže:

  avet – Jbt Tito

 7. Pedja kaže:

  Sta god da Vucic objavi vi cete uvek nesto kenjati!

 8. Diplomatski protokol kaže:

  Prilikom zvanicnih drzavnih poseta, uobicajeno je u svetu da drzavnici razmenjuju poklone. To su pre svega simbolicni pokloni i oni ne ostaju u vlasnistvu politicara, nego su u stvari pokloni namenjeni celom narodu. Odatle pokloni ostaju u nekoj vrsti muzeja ili depoa i nakon odlaska aktuelnog politicara sa vlasti. Pokloni „Titu“ su ustvari znak paznje celokupnom Jugoslovenskom narodu i za to su i izlozeni na uvid javnosti. Dakle pokloni koje je Tito primio nisu bili njegovo vlasnistvo i on nije mogao/smeo da ih zadrzi ili na neki nacin da raspolaze sa njima.To je inace praksa svuda u svim civilizovanim demokratskim i pravnim drzavama.

 9. pista kaže:

  pa nasmesi se predsednice

 10. Andjelija kaže:

  Lep poklon.Svaka čast.Hoću i ja to.

 11. Pera kaže:

  @avet

  Avetinjo, sablasti, utvaro, pošasti, nemani, zveri sotonistička agitprop botovska, nemoj samo o lažnom Titu.

  Eno, još ga hvalite i njega i „njegovu“ jugoslaviju i njegovu „skromnost“ i „poštenje“, još vam služe „eks“ komunjare (od 1990. godine uvođenjem „višestranačja“ presvučene u sve moguće lažne ideologije), još štampate komunjarsku literaturu, još vrtite partizanske filmove i serije… Razvijeni svet je
  davno zaboravio sve to a vi sto godina drvite isto. Hoćete i vi razvoj, hoćete napred!? E, pa može ali kurac.

  A ova agitprop vest o darivanju? Čisti Holivud, kao i sve ostalo.

 12. Providno kaže:

  Posto se ovde na forumu postovaoci lika i dela Aleksandra Vucica motaju u vecim kolicinama, koristim priliku da ih upitam ako bi mozda blagoizvoljevali da objasne razliku izmedju poklona i korupcije. Na svaki poklon obicaj je, i civilacijska norma to svugde i zahteva, da se odgovori jednim uzvratnim poklonom.Stoga kada jedan politicar prima poklon, onda to principjelno pretstavlja razlog za zabrinutost.

 13. Vladimir Zekic kaže:

  Gospodin „Providno“
  Poklonu se ne gleda u zube,sramite se svojih reci da bi poklon zavrsio u podrumu.

 14. madjar kaže:

  ova vest nije ni za komentarisat

 15. Kalimero kaže:

  A niko da kaže čime se bavi Zoltan Tamaš! Reći ću samo da lik ne zna šta će s parama, u stvari zna, bavi se proizvodnjom lekova, Gudwil apoteke su bile njegove kupio ih Benu…. Ima tu i više od prijateljstva ali lepo od našeg predsednika što se javno pohvalio. Kad starlete mogu reklamirati nove sise, dupe, usta valjda može i naš vođa, pardon, Faraon da se pohvali.
  Što bi Bora Todorović u jednom filmu rekao :“ Recite mi, ko Vas plaća da toliko mrzite našeg predsednika?“

 16. Asdf kaže:

  Jól kinyaltad a seggét… gratulálok…. de nem fogsz mást kapni cserébe csak egy szendvicset, vagy azt se.

 17. Providno kaže:

  @ Vladimir Zekic,

  Gospodine

  Poklonu se gleda obavezno u zube ako je poklon namenjen jednom od vrhunskih politicara u drzavi. Tada se ne gleda samo u zube nego i u vrednost poklona kao i ko daje taj poklon i u kakvoj je relaciji sa darovanim, kao i kakva je moguca pozadina tog darivanja. Kada se radi o vrhunskim politicarima onda je vazno ko poklanja, sta poklanja (vrednost) i kome poklanja. Na kakvoj je politickoj, privrednoj, ili drustvenoj poziciji sam darodavac i u kojoj konstelaciji je sa darovanim. Takodje je vazno koji su njegovi moguci interesi, i evetualno cije moguce interese darodavac zastupa. Sve su to elementi koji mogu imati i te kako veze sa korupcijom i lobiranjem.
  Na primer Nemacki Predsednik republike ili Predsednik vlade (kancelar/ka) moze da prima poklone do mile volje i da ih zadrzi ali samo pod uslovom da njihova vrednost ne prelazi vrednost od 25 € . Sve ostale poklone koji prelaze tu vrednost su duzni da prijave i predaju licu koje je u adnministraciji zaduzeno za borbu protiv korupcije. Pokloni se sakupe i prosledjuju dalje u staracke domove, bolnice, skole, zabavista, ili ako nisu prikladni za takvo nesto, prodaju se na aukciji (internet) i dobiveni novac se uplacujeu korist neke socijalne ustanove. Postoje mnogi primeri gde su ministri i visoki vladini sluzbenici ostali bez polozaja i zavrsili polticku karijeru, samo za to sto su se polakomili na neciji poklon.

 18. Red i rad kaže:

  Ja cu poslati poklon kad padne sa vlasti sa ovom svojom stokom oko sebe jer su nam oduzeli pravo na rad i egzistenciju i zivot
  Zive sa nase grbace,naplaticu vam debelo a doce uskoro red i na to

 19. Pravo, bez, Milorad kaže:

  Imali smo prilike čitati, da se poklon zna i vratiti, pa se priča i o Interpolu…. Ovo nije tog tipa, nit je poklon toliko važan. Čovek hteo, pa eto mu…

 20. Andrea iz Subotice kaže:

  E moj Zoltane,tugo moja

 21. Svaka cast kaže:

  E, e, vidi ovo, Madjar iz Subotice mi poslao poklon, daj da objavimo to brzo na svim portalima, ide nam u prilog. Da vide ljudi kako me svi vole zapravo.

 22. Sakor kaže:

  Ali morao je da gleda poklonu u zube i da doda da bi radije vino nego kolu, nezahvalno od njega!

 23. Ma dolje kaže:

  Sićate se Vi čeljad moja oni devedeseti?-Onda su Šešeljovci čiji je ovaj bijo omladinac pujkali kojkake đilkoše da tuku „čangoše“-i obavezno su gledali :imal brčiće, trenerku u kombinaciji sa cipelama i el sluša EDDU.
  E onda su voštili posebno turbo milicajci ljute guje iz krajine ovaj svit , a mi smo svi ćutili a sad ljute guje koje onda ti devedseti nisu ku mi plaćali dest evra za prilazak granice neg su švercovali šta su stigli , e da da sad su ti takoi glavni na buvljaku al ne neće moć dugo oped će te vi iz prve leteće izbegličke njušit trag mađarski i iskat ist od naši komšija nitkovi jedni. Ode izuzimam one časne i poštene koji kad su došli nisu pravili reda i divanili
  „Ovo kod mene dolje nema“-neg su bili po kampovima kojdi i patili zajedno sa ovim svitom. I sad oped dobijate kojkake kućerine ..MA!!!-sramota…Prodali ste svoje da bi sad ode kolo vodili..

OSTAVITE KOMENTAR

73 + = 81