Pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetio gazdinstvo u Bikovu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je poljoprivredno gazdinstvo porodice Soković u mestu Bikovo, kod Subotice.


Porodica Soković bavi se uzgojem svinja i obrađuje oko 12 hektara zemlje za ratarsku proizvodnju stočne hrane, koja zadovoljava potrebe ishrane životinja kroz postrnu setvu kukuruza posle skidanja ječma. To poljoprivredno domaćinstvo je odličan primer kako se postižu izuzetni rezultati u proizvodnji kvalitetnog koncentrata, a u tekućoj godini, resorni sekretarijat odobrio im je oko 1,2 milion za sistem navodnjavanja i za kupovinu tehničke opreme radi obezbeđivanja boljih uslova za uzgoj svinja.

Po rečima pokrajinskog sekretara Božića, takva gazdinstva, koja osim stočarske proizvodnje imaju i ratarsku, primer su dobre prakse.

– Novac je uložen na pravi način, što svakako predstavlja dobar okvir za unapređenje uslova i povećanje poljoprivredne proizvodnje – zaključio je Božić, i dodao da će Pokrajinski sekretarijat u narednoj godini uvesti i nove programe za podršku i opremanje stočarskih farmi s ciljem da pomogne svakom poljoprivredniku.

Dragutin Soković zahvalio se Pokrajinskom sekretarijatu na dodeljenim subvencijama i apelovao na sve poljoprivrednike da se bave projektovanom proizvodnjom, istakavši da povećanjem prinosa raste i BDP, a rastom BDP-a – i mogućnost za više subvencija.

Član Gradskog veća za oblast privrede Srđan Samardžić pohvalio je dosadašnju saradnju dvaju nivoa vlasti i ukazao na značaj tog vida podrške za subotičke poljoprivrednike.

DnevnikKOMENTARI

  1. Marko kaže:

    Sklonjen najbolji pokrajinski sekretar Vuk Radojević da bi bio postavljen ovaj bez reziltata i sa kupljenom diplomom. Tipično naprednjački. Sklanjaj sposobne stavljaj podobne.

  2. krass1 kaže:

    Pa Dragutin Soković je, inače, kadar SNS-a i njihov poslanik u gradskoj skupštini Subotice.

  3. Anonimni kaže:

    Predizborni marketing. I ostali su se razletetli da nešto posećuju. Potpuno bez smisla. To više ne pali ni u njihovom stadu, samo još niko da im došapne.

OSTAVITE KOMENTAR