Pokret građanske Subotice: Četiri godine koje su pojeli skakavci

Izgled grada, opšte raspoloženje građana, tendencija napuštanja grada i odlazak u inostranstvo ne jenjava, urušeni državni organi, patokratija, nepotizam, korupcija su imenitelji koji karakterišu četiri godine vladavine ove koalicije.  Još u u Junu mesecu 2016 godine smo javno izneli sa skupštinske govornice da koalicija SNS-SVM, sa predloženim kadrovima koji se biraju na čelne pozicije grada neće doneti ništa dobro građanima Subotice – smatramo protekom 4 godine da smo bili potpuno u pravu.

Vladajuća partija je preuzela ulogu državnih istitucija, državne institucije su se potpuno podredile volji i odlukama vladajuće stranke, sada živimo u autokratskom režimu sa tendencijom da ista metastazira u diktaturu jedne stranke i jednog čoveka.

Bez obzira na činjenicu da nam predstoje nepošteni i nefer izbori na svim nivoima, smatramo da se na lokalnim nivoima gde god ima snage za to, mora pojaviti ozbiljna alternativa autokratskoj vlasti.

Pokret građanske Subotice je u proteklim mesecima uspeo da okupi jedan broj organizacija i stranaka sa kojima smo se sporazumeli oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima sledeće godine. Nimalo nije lako okupiti ljude da se javno deklarišu kao protivnici vladajućih struktura, u situaciji kada je zavladala klima straha kod najvećeg broja naših sugrađana. Iz tog razloga će i slogan buduće liste grupe građana biti “ sloboda ili strah – biraj “. Smatramo da je naša zajednica došla u situaciji da treba da bira između te dve dijametralno suprotne perspektive za sledeće četiri godine.

Saradnja oko jedinstvenog nastupa je postignut sa gradskim odborom  Dosta je bilo u Subotici, gradskim odborom Demokratske Stranke Srbije u Subotici i Mađarskim pokretom.  Uspeli smo da okupimo pripadnike svih nacionalnih zajednica u Subotici na zajedničku listu. Zajednički imenitelj naše saradnje će biti da je to građanska lista i cilj nam je realizacija korenitih promena u vršenju vlasti na lokalnom nivou. Iz tog razloga Vam danas predstavljamo program  buduće građanske liste grupe građana na lokalnim izborima u 2020 godini.

 KOMENTARI

 1. Salamander kaže:

  Eh da je samo četiri godine…mi se natežemo sa svim političarima već decenijama, a svi oni se ponašaju kao komarci…ne odlaze sve dok mogu da piju krv pa se zapitaš da li da ostaviš postojeće ili da prihvatiš nove još gladnije. Dok ne postoje zakoni i propisi koji se poštuju i ne služe samo vladajućoj garnituri svejedno je koja vlast dođe jer će da radi u postojećim okvirima kao što je i do sada bilo – samo se rotiraju kojekakve političke individue ali bez suštinske promene.

 2. ffilozoff kaže:

  SUBOTICA bi bila opozicioni grad,ALI Maglai se poklonio seljoberu,pa mu dao koaliciju…a seljober ga sutnuo u dupe,za kilu janjetine…sad vlada gradom!!! Eeee,sad ta prica da ce seljober izgraditi SUBOTICU,vidi se da nije uspela!!! A i Pastori tako prolaze-ubili su grad SUBOTICU !!! MI SUBOTICANI,za vreme OVIH milosevicavaca,seseljevaca,smo kao opozicicioni grad bili pojam dobrog zivota te Srbije…!!!I I da dodam-88% je bio odziv u rezervu i rat,a neki pobegli pa bili po kafanama!!!

 3. Amerikanac kaže:

  E moja opozicijo kad ste došli u poziciju da vas jedan poluretardirani podanički milogorac sa svojim čoporom poremećenih botova vesla onda niste ni za onu stvar.Što je surova istina.

 4. Holiday kaže:

  Problemi nisu četiri godine, nego dvadeset četiri. Isti ljudi se vrte u krug

 5. pista kaže:

  Na prolece necu glasati za nekog, nego protiv nekog… Da se pojavi lista Udruzenja Marsovaca pre cu glasati za to nego za sadasnju vlast,….

 6. Istina... kaže:

  Odbijam da pišem komentare koji će biti cenzurisani.

 7. Neutesni istinoljubac kaže:

  @ Istina…
  22. 12. 2019. u 18:54

  Odbijam da pišem komentare koji će biti cenzurisani.

  Uzasno ! Ceo portal je zaustavio dah i ne zna sta ce dalje. Velika tragedija je snasla sve ljude sa foruma. Nadvila se tama nad portalom. Svi forumasi ostaju bez svog zivotnog eliksira i pitaju se da li je zivot bez komentara “Istine” uopste moguc? Nucnici su dugo tragali za odgovorom dok ga nisu nasli. Njihov rezultat je porazavajuci. Zivot bez komentara “Istine” je u principu donekle moguc, ali takav zivot nema onda dalje nikakvog smisla. Vlasti preuzimaju sve neophodne mere kako bi se smanjila opasnost od masovnih suicida. Aktivist NGO idu na trgove i citaju ranije komentare iz bogatog nasledja “Istine” Astronomi vrse teska i komplikovana izracunavanja posto ce se zaustaviti zemljina rotacija kako bi “istina” mogao da sidje i ode u tri lepe PM odakle je i dosao.

 8. Istina... kaže:

  Odbijam da pišem replike na satanizaciju Istine i agitprop.

OSTAVITE KOMENTAR