Pokret građanske Subotice jedini pokret građana koji je u Vojvodini uspeo da pređe cenzus

Pokret građanske Subotice nije zadovoljan rezultatima ostvarenim na lokalnim izborima, ali su zadovoljni činjenicom da će biti gotovo jedini pokret građana koji je u Vojvodini uspeo da pređe cenzus. Na današnjoj konferenciji za štampu, lider ovog pokreta Jene Maglai najavio je da ni u kom slučaju neće biti deo vlasti.

Tri hiljade i 617 glasova i četiri osvojena mandata u lokalnoj skupštini je rezultat kojim Pokret za građansku Suboticu nije zadovoljan.

U uslovima pandemije, te kako navode brojnih nepravilnosti, neregularnosti i zloupotreba pre i tokom izbornog procesa, zadovoljni su činjenicom da su ušli u parlament, kao gotovo jedina grupa građana kojoj je to uspelo na nivou Vojvodine.

“Pokret građanske Subotice neće biti deo skupštinske većine. Mi ćemo ostati opozicija. Nemamo nameru bilo kakve dogovore i bilo kakav dil ni sa Srpskom naprednom strankom, ni sa Savezom vojvođanskih Mađara. Naš cilj je da oni budu uklonjeni sa političke scene, i SNS i SVM, jer smatramo da Subotica ne može da krene napred dok je ovakav politički establišment vodi ovaj grad”,kaže lider ovog pokreta Jene Maglai.

U Pokretu očekuju da će vlast u Subotici formirati dosadašnji koalicioni partneri, od koje ne očekuju velike rezultate.

 

RTVKOMENTARI

 1. Toranj kaže:

  Reče čovek koji je bio na vlasti.

 2. BOJKOT kaže:

  Kao razloge slabog rezultata Maglai ne pominje bojkot. Vaši glasači su bojkotovali izbore. Ne vas i ne zbog vas nego zbog neregularnih uslova i nacističke propagandne mašinerije koju koristi vlast.
  Ja sam jedan od onih koji bi glasao za vašu listu da nisam bojkotaš.

 3. Weng kaže:

  Madzari su glasali za druge madzare
  I to ih jebe.

 4. Weng kaže:

  Kaze jedan( bojkot ). daje vlast nacistička.
  Nema veci (naci )od vas bojkot
  Iskreno.zato ste gde i trebate da budete….

 5. izabela kaže:

  Bez obzira na sve, jedina trenutno prava opoziciona stranka u Subotici, ovi drugi ne postoje, ili su presli u vladajucu stranku, hocu reci preletacevica pun….

 6. Dr Magistrala,autoban kaže:

  I SNS i SVM ,hmm prevelike reci pored ovoliko nepismenih gradjana,ali je sve u pravu.SVM i SNS je hobotnica omca Subotici.SNS jos ne toliko koliko njihovi Suboticki pripadnici koji su preko drugih stranaka odavno u dilu sa SVM.

 7. Inspektor.. kaže:

  Maglai je jedini realan političar…eh što ga je Pišta izdao ,to je već neki drugi divan…

OSTAVITE KOMENTAR