Pokret građanske  Subotice – Obaveštenje za javnost

Pokret građanske  Subotice obaveštava javnost da smo dana 12.05.2020. godine predali zahtev za zauzimanje javne površine radi postavljanja štandova i deljenja flajera našim sugrađanima u izbornoj kampanji. Ni proteklom  7 dana Gradska Uprava nije bila u stanju, da izda odluku kojim se dozvoljava zauzimanje javne površine, što je posao koji se može odraditi za par sati.

Pozivamo Gradonačelnika Grada Subotice i Načelnicu Gradske Uprave,  da se izjasne da li Gradska uprava funkcioniše i zašto nisu   sposobni,  da efikasno organizuju rad Gradske Uprave.

Ako smatraju da odborničke liste opozicije ne treba da dobiju mogućnost  da pod ravnopravnim uslovima učestvuju u izbornoj kampanji, neka se o tome javno izjasne.  Jadna je vlast  koja služi nezakonitim sredstvima, da bi sprečila opoziciju u aktivnostima izborne kampanje.

 

ZAHTEVAMO da nam se hitno odobri korišćenje javnih površina i prostorije mesnih zajednica po podnetom zahtevu u izbornoj kampanji.KOMENTARI

 1. Istorija kaže:

  Neka daju prostor za ‘okupljanje ‘ ekrana na video zidu po sistemu – jedan diskutant jedan ekran. Svedoci smo kako to dobro uspeva naš predcednik na javnom medijskom servisu Srbije koji plaćamo svi hteli ne hteli sa računa za struju. Neće biti valjda da ni ulicama grada Subotice građani više neće moći besplatno hodati i služiti se njima! ? Ovim presijama onemogućavaju se predizborni skupovi, pravo građana na izražavanje mišljenja, zabranjuje se pristup javnim medijima, a sve to je u isto vreme prigrabio naš vrli predsednik ne pitajući nikoga.

 2. Korisnik kaže:

  BOJKOT !!!

 3. Suboticanin kaže:

  Da izadjete, postavite štandove i delite flajere neće im trebati ni 3 minute da vas uhapse.

 4. Weng kaže:

  Naravno .nemoze se postavljati
  Štand bez dozvole.i gde oces
  Ljudi koji imaju stendove plaćaju i porez i zna se red zakup prostora.
  Kad ste gradzani?

 5. zig zigi kaže:

  Sta ste ocekivali od coveka koji umislja da je gradonacelnik?
  Pa nije on tu da radi!
  Ako ga ne smene na sledecim izborima bice svasta u gradu. Mnogi ga me zele da gledaju vise. Svakako krece sezona u CG nek se povuce tamo, moze da prodaje limunadu, to je posao za njega. Ako hoce jos cemo da ga ispratimo na zeljeznickoj stanici i nikad vise da se ne vidimo.

 6. Atlas kaže:

  Svi ravnopravno trebaju da učestvuju u predizbornoj kampanji. Omogućiti svakome da iznese svoj program. Narod je naš pametan, izabraće onoga ko će ih uvesti na put preporoda i izvesne budućnosti.Oni koji nemaju dobar ekonomski i socijalni program, a kupuju glasove pljuvajući druge, neće imati prođu.

 7. Bunjevac uvik kaže:

  Atlas-Kakav program,pa to su bajke.Ajde kazite mi program i ideologiju bilo koje stranke.Ne znate,tako sam i mislio.

 8. Djordje kaže:

  zig zigi@- to ipak zavisi od gradjana i njihovih glasova. A ne od tvoje patološke mržnje.

 9. sasa kaže:

  @zigi zigi
  Ajdevreci nam šta će se to desiti u gradu ako SNS pobedi na izborima. Da nećete možda na silu prekrajati volju građana vi kojima su usta puna slobode misli, demokratije i ostalih fraza kojima zamajavate narod godinama, a videli smo vašu demokratiju od 2000. do 2012.

 10. Cvetic kaže:

  Nadam se da cemo ovaj put biti pametniji i slozniji kod biranja i da necemo dozvoliti posle svega loseg sto je uradio da ostane na vlasti

 11. Pantelija Topalović kaže:

  Današnja opozicija k’o mačiji seks. Ni veće dreke ni manjeg “đokice”. Setite se samo farse “1 od 5 miliona”, pa Sporazuma sa građanima u kojem su slagali sve što su obećali, lupanja u šerpe … Bilo je tu još bisera, ko bi se svega setio, te neće da razgovaraju, te štrajkuju jer hoće da razgovaraju, te bi malo bojkotovali izbore a malo bi hteli izaći na izbore. Piškila bi kakila bi … to je današnja opozicija. Bez plana, bez strategije, bez programa i ciljeva osim da se dokopaju vlasti mimo izbora. Znaju oni za Tamni vilajet i “izborno prokletstvo” – Ko izađe kajaće se, ko ne izađe, kajaće se. Šta god da odluče ima da ga popuše i to do krajnika.
  A pogubne posledice po mentalno zdravlje će da trpe samo pojedinci koji podržavaju luzere. I ko će biti kriv?

 12. (ba)laban kaže:

  Ogorčen sam ne samo zbog najgore vlasti koju je Srbija imala u svojoj istoriji, nego i zbog najgore opozicije koju je Srbija imala u svojoj istoriji.

  Ovo je moje lično mišljenje i stvarno ne vidim ni najmanji razlog da podržim ni jednu stranu. Žalosno je, ali niko od političara ne pominje ništa što bi bilo dobro za građane. Obe strane su se dokazale samo u grabljenju, otimanju i ličnom bogaćenju.

  Ovaj put moj glas ne ide NIKOM.

 13. JaPaja kaže:

  Evo Prozivka Blok 12 vam daje zelenu površinu u sred srede pa se raširite koliko volete. Jedino gospojice koje pošaljete obezbedite dobrim seljačkim čizmama jer je puno pseće kake pa da se ne ubrljaju. Dobro će nam doći da to ugaze. Korisno nama a i njihovom pokretu.

 14. CV kaže:

  (ba)laban

  Lepo kulturno i tacno napisano

 15. (ba)laban kaže:

  @CV

  E, nek’ se i ti i ja jedanput složimo u nečemu.

 16. pista kaže:

  Sasa
  nece se nista posebno desiti ako SNS pobedi na izborima osim sto ce gradonacelnik biti mali Pastor. Pametnome dosta… E ako dodje do toga onda je otislo sve do djavola…Mislim da je to gore – na nivou – dogovoreno. Cesto se nesto nalaze dva pajtosa, evo Orban opet uskoro na konvenciji SNS i na usputnom obilasku SVM.

OSTAVITE KOMENTAR