Pokret građanske Subotice: U postojećem autokratskom poretku ne postoje pretpostavke da ustavne promene suštinski zažive

U nedelju dana 16.01.2022. godine treba da se održi referendum o ustavnim promenama u Republici Srbiji. Izjašnjavanje građana o temeljnom pravnom aktu  naše države prati skoro potpuna nepoznanica. Najveći broj naših sugrađana ne poseduje osnovne informacije koje promene će proizvesti izjašnjavanje građana u njihovom svakodnevnom životu i šta je suština predloženih promena.

Navodi da će se predloženim izmenama obezbedti nezavisnost sudstva i  depolitizacija poravosuđa  bi trebali imati pozitivan odnos na demokatski društveni razvoj, ali realno gledano  u našim društvenim i političkim okolnostima su potpuno neostvarivi.  Pokret građanske Subotice smatra da u postojećem autokratskom političkom poretku koji je zaveden u Republici Srbiji, ne postoje ni osnovne pretpostavke da predložene ustavne promene suštinski i kvalitetno zažive, te iz tog razloga pozivamo sve naše sugrađane da u nedelju uzmu učešće u izjašnjavanju i da glasaju protiv predloženih ustavnih promena zaokruživanjem „ Ne “ na glasačkom listiću.

Kratka i jasna poruka nosiocima vlasti da im građani više ništa ne veruju.

 

Subotica, 13.01.2022. godine.

POKRET GRAĐANSKE SUBOTICEKOMENTARI

  1. Bogalj iz šume kaže:

    Biće zanimljivo videti gde će kum gradonačelnika glasati?Da li u konzulatu u Crnoj Gori ili ce bojkotovati po instrukcijama novih političkih saboraca SSP a?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 81 = 85

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 11 ?
Please leave these two fields as-is: