Položen kamen temeljac za izgradnju jaslica u Vrtiću “Marija Petković Sunčica”

Na adresi Skerlićeva 4 u naselju Ker svečano je položen kamen temeljac za izgradnju jaslica u Vrtiću “Marija Petković Sunčica”.


Vrtić „Marija Petković – Sunčica“ 2001. godine osnovale su sestre iz družbe Kćeri Milosrđa uz finansijsku podršku Katoličke službe za pomoć. Vrtić je nakon tri godine rada pripojen PU „Naša radost“ a u njemu se i do danas program sprovodi na hrvatskom jeziku. Glavni pokretač otvaranja vrtića bila je časna sestra Silvana Ivanka Milan, koja je i ovoga puta inicirala otvaranje jaslica u vrtiću.

Izgradnja i opremanje vrtića deo je projekta prekogranične saradnje sa Hrvatskom. Vrtić trenutno pohađa 60 mališana uzrasta od 3 do 6 godina, a otvaranjem jaslica biće omogućen boravak još 32 dece jaslenog uzrasta.

RTV Yu eco

 KOMENTARI

 1. Vojnic Tunic Purcar Kis Cepegi kaže:

  Ajmo pljuvaci,gde ste? Jel moguce da niste nasli ni jedan razlog da zadovoljite vase dnevne potrebe?! Preispitajte jos malo ovaj projekat.

 2. Trovach kaže:

  Ko ti drma kavez? Cak je i broj lajkova mnogo veci na ovu vest. Obicno se kritikuju lose stvari, a ovo je jako pozitivna vest.

 3. croat kaže:

  O cemu da pricamo Vojnicu, o tome kako nam biciklisticke staze grade Madjari vrtice Hrvati, posumljavaju programeri a gradonacelnici zidaju apartmane u Crnoj Gori?

 4. Neko ko vidi sve kaže:

  Croat-Koji Hrvati grade?Tu ni nema Hrvata,nemoj da se lazemo.Ovo odvajanje vrtica nikada nije za pohvalu.

OSTAVITE KOMENTAR