Pomoć Kanjiži i Subotici

Program mera i akcija koje će biti preduzete u narednom periodu u cilju rešavanja problema prouzrokovanih povećanim brojem izbeglica na teritorijama lokalnih samouprava Kanjiže i Subotice, usvojen je 21. avgusta na konstitutivnoj sednici Pokrajinskog saveta za migracije, koji je osnovala Pokrajinska vlada.

Azilanti-emigranti-imigranti-izbeglice-voz

Predsednik Saveta Mihalj Njilaš istakao je da se formiranjem ovog Saveta Pokrajinska vlada aktivno uključila u poslove u vezi sa upravljanjem migracijama na teritoriji AP Vojvodine. Članovi Saveta su predstavnici Crvenog krsta Vojvodine, UNHCR, Direkcije za robne rezerve Vojvodine, Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Policijske uprave Novi Sad, kao i Pokrajinski poverenik za izbeglice i predstavnici pokrajinskih sekretarijata.

Pored sagledavanja i praćenja stanja ovaj Savet će uspostaviti aktivnu saradnju sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije i međunarodnim organizacijama. Na sednici je doneta je odluka da se uputi predlog Pokrajinskoj vladi o odobravanju sredstava iz stalne budžetske rezerve za lokalnu samoupravu u Kanjiži za revitalizaciju javnih površina, infrastrukturu tranzitne zone za migrante, kupovinu sanitetskog vozila sa punom opremom, kombi vozila za prevoz radnika JP Komunalac, kao i isplatu jednomesečnih troškova održavanja tranzitne zone, u ukupnom iznosu od 13.742.586 dinara.

RTVKOMENTARI

  1. stormwatch kaže:

    Ko ce drugi ako nece AP Vojvodine!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 5 = 12

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: