Pomoć stigla biciklima

U Britaniji je uobičajeno da se pomaže socijalnim ustanovama i tim povodom organizuju različite akcije. Tako da nije slučajno, što su baš britanske diplomate osmislile projekat da za svaki pređeni kilometar biciklom dobiju novac i poklone ga Domu za decu sa smetnjama u razvoju “Kolevka”. U Britanskoj ambasadi u Srbiji saznajemo da je sakupljeno 1000 evra, a mališani Kolevke su dobili i slatkiše.

 

 

Alaks Bruks objašnjava da je ovo dobar način da se upozna u Srbiji i izrazio je nadu da će neko slediti njihov primer i na taj način upoznati našu zemlju.

 

U subotu je devet članova britanske ambasade u Srbiji krenulo biciklima iz Novog Sada, a krajnje odredište je bio Sombor. Na putu su se zaustavili u Subotici i deci Kolevke doneli čokoladice, kao i donaciju od 1000 evra.

 

Loše vreme nije sprečilo članove britanske diplomatije da ostvare svoj cilj i pomognu subotičkoj Kolevci. Ideja je bila da pređu preko 150 kilometara biciklima i za svaki pređeni kilometar je obezbeđen novac.

 

Članovi britanske ambasede su obišli Kolevku i upoznali se sa njenim radom. Nakon obilaska Kolevke devetočlana grupa je svoj put nastavila na biciklama do Sombora, a što se tiče kiše rekli su da su navikli na ovakvo vreme i da ih to ne može sprečiti.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR