Ponovo izbori u Šupljaku

Izbori za Skupštine mesne zajednice biće ponovljeni na biračkom mestu broj 78 u Mesnoj zajednici „Šupljak“ navodi se u rešenju Izborne komisije objavljenom u Službenom listu broj 25.

izborizamesnezajednice

„Nakon zatvaranja biračkih mesta i prilikom preuzimanja izbornog materijala izborna komisija je utvrdila da je na ovom biračkom mestu tokom trajanja izbora došlo do bitnih povreda izbornog postupka, iz razloga što nije pravilno sproveden postupak glasanja lica koje glasa van biračkog mesta, predmetni glasački listić se nije nalazio u glasačkoj kutiji, odnosno povređeno je pravo tajnosti glasanja.

 

Glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta je predat zajedno sa potvrdom o glasanju van biračkog mesta, prilikom predaje izbornog materijala. Izborna komisija Grada Subotice je utvrdila da je tom prilikom povređena odredba Zakona o izboru narodnih poslanika kao i da su povređene odredbe Ustava Republike Srbije kojim je zagarantovano da je glasanje tajno i lično.

 

Birački odbor je prilikom prebrojavanja glasačkih listića osim glasačkih listića koji su se nalazili u glasačkoj kutiji ubrojao i glasački listić lica koje je glasalo van biračkog mesta i na taj način birački odbor je imao saznanje za koga je to lice glasalo“, navodi se u rešenju Rešenju o ponavljanju izbora za članove Skupštine MZ „Supljak“ na biračkom mestu broj 078.
Ponovno glasanje održaće se u nedelju od 07,00 do 20,00 časova, a biće sastavljen novi birački odbor.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR