Ponovo medalje za mlade atletičare

U Subotu 9. avgusta na stadionu Karađorđe u Novom Sadu održano j prvenstvo Vojvodine za mlađe juniorke i juniore i seniorke i seniore u atletici.


Po sunčanom i sparnom vremenu sa vrlo malo vetra pred malobrojnom publikom atletičarke i atletičari AK Spartak su ostvarili odlične rezultate i pobrali pregršt medalja.


Jovana Ilić (97) je zauzela drugo mesto u trci na 100m sa 12.68 i drugo mesto na 400m sa 61 sekundom u vrlo neizvesnim i borbenim trkama.

mladje juniorkso Novi Sad_09_08_2014Jurčak, Ilić, Kenjereš, Beniš, Vuković, Jović


Valentina Kenjereš (97) je u odličnoj trci na 800m ostvarila drugo mesto u vremenu novog ličnog rekorda 2.23:05.

 

Martina Beniš (99) i Dunja Jurčak (99) su se plasirale u finale trke na 100m i istračale odlične trke a Petra Vuković (2001) je kao jedna od najmlađih na stadionu skoro uspela da se kvalifikuje u finale trke na 100m i pokazala je da se pred njom nalazi velika perspektiva.

 

U tehničkim disciplinama seniorka i mnogostruka prvakinja Srbije u bacanju kugle Dijana Šefčić je još jednom pokazala svoju snagu i ubedljivo zauzela prvo mesto u bacanju kugle.


Šinko Arpad i Silvester Kasiba, iako obojica veterani, uspeli su da osvoje srebrnu i bronzanu medalju u bacanju kugle dok je Kasiba osvojio i bronzu u bacanju diska odličnim rezultatom od 33.50m.


Luna Vodana Jović (98) je na ovom prvenstvu učestvovala u skoku u dalj i zauzela prvo mesto skokom od 5.20m osvojivši zlatnu medalju u vrlo jakoj konkurenciji dok je u skoku u vis jedina od svih učesnica uspela da preskoči 150cm i zauzme prvo mesto.


Naše mlade atletičarke su osim ovoga u trci štafeta 4x100m u sastavu Kenjereš-Jović-Beniš-Ilić takodje zauzele 1 mesto i osvojile zlatne medalje. KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR