Ponovo otvoren Prihvatni centar za migrante u Subotici

Ponovo je otvoren Prihvatni centar za migrante u Subotici u kom je trenutno smešteno 109 migranata, objavio je Vojvodjansko istraživačko-analitički centar (VOICE) prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

“Ovog puta, međutim, to nije centar u kom su smeštene porodice, koje su u međuvremenu raspoređene u porodične centre u Srbiji, već iskuljučivo samci, muškarci”, naveli su u Komesarijatu.

U subotičkom Prihvatnom centru smešteno je 109 migranata, a među njima je najviše Sirijaca 54, Avganistanaca je 23, ali ih ima i iz Iraka, Bangladeša, Palestine i jedan migrant iz Maroka.

Iz Prihvatnog centra u Subotici su 19. marta iseljene migrantske porodice kako bi poslužio kao karantin za državljane Srbije koji su se vraćali iz inostranstva i bio je u toj funkciji do početka aprila.

I drugi centri u kojima se nalaze migranti zatvoreni su uvođenjem vanrednog stanja 15. marta, i oni su praktično u karantinu već dva meseca. Centre čuva Vojska Srbije, a migrantima nije dozvoljen izlazak, osim uz posebnu dozvolu.

Iz Komeserijata za izbeglice i migracije naveli su da u Prihvatnom centru u Subotici nema potvrđenih slučajeva kovida 19, kao niti u bilo kom drugom prihvatnom centru ili centru za azil u Srbiji.

 

nova.rsKOMENTARI

 1. Janko kaže:

  Hajde vi to dole na jug pa nazad u Makedoniju i neka idu odakle su došli ti samci nisu izbeglice nego su pobegli ko zna zbog čega i kakva dela imaju za koje ih terete u matičnim zemljama .Dotle neka su zatvoreni pa ako im godi neka ih ako ne to je to nazad i unazad ovde ne smeju i nemogu da budu jer nam nisu potrebni , osim toga su opasnost za našu decu i naše porodice .Dakle dovidjenja i zbogom

 2. Atlas kaže:

  Ne voli niko da napusti svoj rodni kraj, ali kad su morali, bolje je smestiti u prihvatni centar nego da su na ulici. Ovo im je privremeno jer sigurno bi i oni u neku razvijeniju zemlju.

 3. Ledenjak kaže:

  Dani provedeni u divljini teretne stanice su završeni Pitam se samo da li će i oni dobiti tako sramotne pakete kao naši penzioneri ili nevidljive kao nezaposleni.Samo im fale naši pasoši i da zvanično budu privilegovani Ako ništa drugo dobićemo sretne i zadovoljne gradjane koji neće praviti probleme.

 4. avet kaže:

  Taj ponovo otvoren Prihvatni centar za migrante treba da je strogo zatvorenog tipa, bez mogućnosti šetanja-izlazaka tih muškaraca samaca u grad.
  A nadležni bi trebali jasno i glasno da obaveste javnost kakve namere imaju sa njima, da ih se reše, transportuju nazad odakle su prešli u Srbiju, a ne da ih ovde mesecima hrane i da im titraju, jer ovde dobrodošli nisu, a dalje u EU očigledno da ne mogu ići, jer ni tamo ne trebaju.
  Imamo mi naše siromašne ljude kojima je pomoć itekako potrebna.
  Bolje da se nadležni na te probleme skoncentrišu i takvima pomognu, a ne da se ovima bez ikakvih papira obezbeđuje besplatan hotel i ishrana.
  Centre treba i dalje da čuva Vojska Srbije, a migranti nema šta da šetaju napolju.
  Vraćati ih nazad.

 5. Gigi kaže:

  Izlazak sa posebnom dozvólom, pa nek siluje i ubija i pali dotle….E u šta je nevolja države…Dokle više?NEĆEMO DŽIHADISTE!!!!!!

 6. Anonimni kaže:

  Onda moze da dodje sledeca tura preko granice? A mi ne mozemo nigde..

 7. Punisher kaže:

  Prodali nas nasi dragi politicari. Taman kad si mislio da ovih nece vise biti evo ih opet.
  Uaaaa Sns uuaaaa

 8. Lenin kaže:

  Što ih ne prebacuju direktno avionima u seropske države,gde ih očekuju sa raširenim rukama i nogama,naročito izlapele zapadnjačke matore qrv…,pardon…,lepotice od 7-8 desetleća,a i topla braća a la micron Macron i ostala liberalna gamad,Antifa,Libe…i sl.

 9. afet kaže:

  lenin zasto? zato sto je red na tebe da ih prihvatas hteo ti to ili ne

 10. Lenin kaže:

  @afet Ajde storme smiri se!Imam leka i na to.Dosta sam preživio.Spreman sam da budem Buuuuum asasin u ime kršćanstva,iako sam ateista.Samo gledam i čekam priliku.

 11. Vlado kaže:

  Lenin. Svima je jasno da si ti napisao većinu poruka koje si posle potpisao kao storm. Iz aviona se vidi da već duže vreme, poruke potpisane njegovim nadimkom nisu bile kreirane od strane njega lično. Često ispade kao ti ga prozivaš, a on se kao tebi već posle par minuta javlja jer baš toliko nemože da ti ne odgovori. Celo vreme zapravo ti ovde vodiš glavnu reč i rasterao si svojim nemuštim jezikom, skromnim obrazovanjem i primitivnim shvatanjima sve normalne i interesantne sagovornike. Nisi interesantan niti zanimljiv za čitanje. Isključujući tvoja naklapanja, ovde je uvek bilo šta zanimljivog da se pročita, pa da se čovek i zapita a i nasmeje. To što se mi retko (ako ikada) uključujemo u komentare neznači da se slažemo sa tobom, naprotiv! Menjamo 300 Lenina i njegove lažnjake za jednog pravog storma.

 12. Miraculix kaže:

  @ Vlado

  Oprosti ali cela ova prica o laznon ili pravom stormwatchu meni nije nikako jasna. Ko god i sta god da se pojavi na portalu pod imenom stormwach je po pravilu izuzetno odvratno i degutantno. Ja tu nisam u stanju da razlkujem sta je pravi a sta je falsifikovani stormwatch. Sve je to za mene ista meta -isto odstojanje.

 13. Mkandidar kaže:

  @Miraculix

  Pitanje oko storma i jos nekih koji su se ovde javljali nikada nece biti potpuno rasvetljeno. Evidentno da je doslo do neke velike svinjarije oko pisanja pod tudjim nikovima i ko zna sta se jos izdesavalo iza kulisa, mada Lenin i drugi koji su u tome ucestvovali (ako ih uopste jos i ima) sad mudro cute jer su izgleda postigli svoj cilj. Ne moram da se slazem sa pisanjima stormwatcha, najcesce se i nisam slagao, ali pisanja Lenina i nekolicine ostalih koji sebe ovde greskom smatraju najpametnijima i najinformisanijima smatram deko vise odvratnijim i degutantnijim. Nedostatak drugacijeg misljenja se ovde itekako oseti.

OSTAVITE KOMENTAR