Ponovo otvoreno Prihvatilište za beskućnike

Svi oni koji nemaju krov nad glavom u Subotici, spas od niskih temperatura mogu da pronađu u Prihvatilištu za beskućnike. Prihvatilište je otvoreno danas, po drugi put ove godine.

Dvadeset pet toplih postelja u hladnim zimskim danima dostupno je onim Subotičanima koji nemaju krov nad glavom. I ne samo to već i topli obroci i medicinska nega.

“Mi smo iz naših rezervi u magacinu za program pripreme i delovanja u nesrećama u potpunosti opremili prihvatilište. To su dvadeset i pet kreveta sa dušecima i posteljinom i pripremljena je garderoba za korinike usluga prihvatilišta” , kaže sekretar Crvenog krsta u Subotici Siniša Trajković.

Prihvatilište je otvoreno po drugi put ove godine, nakon januarskih minusa, kada je radilo sve do marta za potrebe trideset i dva beskućnika. Za finansiranje prihvatilišta u budžetu je opredeljeno nešto više od četiri stotine hiljada dinara.

“Grad se i ove godine poneo veoma odgovorno i humano prema našim najugroženijim sugrađanima. Ovo je mesto gde oni imaju krov nad glavom, tople obroke, tople napitke, tako da prve korisnike očekujemo već u toku današnjeg dana” , ističe član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Ilija Đukanović.

Na usluzi korisnicima prihvatilišta biće i volonteri Karitasa. Ko će moći da se smesti odlučuje Centar za socijalni rad.

 

RTV

 KOMENTARI

  1. Munemjea kaže:

    Skoro pa cemo svi moci tamo kako je krenulo !!!

  2. Mister No kaže:

    Priča se da država trośi pare poreskih obveznika da bi neke razmažene narkomane i alkoholičare izlečila od poroka. Bolje da se iste pare troše za pomoć beskućnicima.

OSTAVITE KOMENTAR