Ponovo rade 60-te…

Kulturološki fenomen, hipi pokret i pop muzika, preneo se iz SAD već s početka 60-ih godina do prostora bivše Jugoslavije, koja je u to vreme na Balkanskom poluostrvu neosporno bila lider slobodnije i avangardne misli. Kulturološki fenomen i sve što ga je činilo; muzika, odevanje, pozorišne predstave, za kratko vreme je prihvaćen i ubrzo je imao budući dalekosežni uticaj na stasavanje jedne nove subotičke omladine koja odbacuje socrealističke manire. A kako je sve to nekada izgledalo…

 

O tom kulturološkom fenomenu Lansky, jedan od urednika ovog sajta, u saradnji sa Fondacijom “Danilo Kiš” održaće predavanje pod nazivom “Šizilište”, u okviru ciklusa “Sve što ste želeli da znate o prošlosti Subotice, a niste smeli da pitate”.

 

Predavanje će se održati u petak, 28. decembra 2012. godine od 19,30 časova u Omladinskom klubu “Skladište” (zgrada bioskopa “Jadran”). Nakon predavanja će se po uzoru na stara vremena održati igranka (nažalost, ne sa živom muzikom).

 

Mirise prohujalih vremena dočaraće muzičke legende kao što su Dženis Džoplin, Bitlsi, Čak Beri, Roj Orbison, Elvis Prisli ili sa ovih prostora: Zlatni dečaci, Crveni koralji, Crni biseri, Džentlmeni.

 

Vidimo se u “Skladištu”…KOMENTARI

  1. Peter K kaže:

    cestitam na ideji i realizaciji! bravo!

OSTAVITE KOMENTAR