Popusti za socijalne kategorije

Od Nove godine brijne socijalne kategorije imaće popuste pri plaćanju određenih računa komunalnih usluga, kao i penzioneri za autobuske karte. Penzioneri stariji od 65 godina koji su korisnici povlašćenih karata za gradski prevoz da elektronske karte za prevoz prestaju da važe sa datumom 01.01.2015. godine. Na osnovu Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga koji je usvojila Skupština Grada Subotice počinje da se primenjuje počev od Nove godine.

SuboticaTrans-novi-autobusi-04
– Na besplatnu uslugu prevoza u gradskom saobraćaju imaju lica starija od 65 godina u Subotici čije penzije ne prelaze 25.000 dinara. Besplatna karta važi i za gradske i prigradske linije. Zahtev za ostvarivanje prava korisnici mogu da podnesu počev od šestog decembra u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Subotice i u mesnim kancelarijama – objašnjava član GV za socijalna pitanja Milimir Vujadinović.


JP „Subotica-trans“ Subotice će, nakon dobijanja spiska sa imenima korisnika koji imaju pravo na besplatnu uslugu prevoza koji sačinjava Gradska uprava Grada Subotice, da izvrši aktiviranje elektronskih karata za prevoz, odnosno izradu elektronskih karata za nove korisnike koja košta 400 dinara. Izrada elektronskih karata će se vršiti na Autobuskoj stanici Subotica i na svim prodajnim mestima JP „Subotica-trans“ Subotica. Preme važećem cenovniku JP „Subotica-trans“ Subotice, penzioneri sa primanjima preko 25.000,00 dinara imaju pravo da kupe penzionersku mesečnu kartu za gradski prevoz po ceni od 965,00 dinara (popust od 85 %) odnosno mesečnu kartu za radnike i građane za prigradski prevoz (popust od 20%).


– Pored toga, od 1. januara počinje primena Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga preduzeća "Vodovod i kanalizacija", "Čistoća i zelenilo" i "Dimničar". Popust od 50 odsto na račune ovih preduzeća ostvariće ratni vojni invalidi iz ratova 90-ih, zatim porodice poginulih boraca i umrlih vojnih invalida. Subvenciju u iznosu od 30 odsto ostvariće zakupac stana koji je, kao lice u stanju socijalne potrebe, dobio stan u zakup namenjen za socijalno stanovanje, kao i oni građani koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i negu drugog lica za dete, zatim mesečna novčana primanja po propisima iz boračke i invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata. Ovaj popust se odnosi i na one mirnodopske vojne invalide i civilne invalide rata, kao i učesnike ratova 90-ih, ukoliko su ukupna mesečna primanja porodice manja od dvostrukog iznosa novčane socijalne pomoći na koju bi porodica imala pravo po zakonu kojim se uređuje oblast socijalne zaštite – rekao je član GV zadužen za socijalna pitanja Milimir Vujadinović.

 KOMENTARI

 1. JAPAJA kaže:

  Ovaj grad ce za koju godini biti mrtav grad. Toliko retardiranih u javnim sluzbama da se covek pita jel to posledica Cernobila ili mentaliteta.

  Dakle sa sajta Subotica Trans

  Mesečna karta za gradski prevoz za radnike i građane – za neograničeni broj putovanja………….2.451,00 RSD

  I njima je 85% popusta 965 dinara. Izgleda da su diplomu kupili na isto mesto gde i ovi iz Parking Servisa. Ne znaju ni tablicu mnozenja, ni procentni racun , niti znaju koliko dan ima sat ( po Parking Servisu 36 ) a oni umesto od 7 – 19 casova rade 0-24.  Ovi iz Toplane opet imaju neku svoju matematiku za sisanje gradjana. Znaju samo KOLIKO IM TREBA NOVACA.

  Subotica sa takvim kadrovima u javnim preduzecima brzo ali sigurno propada.

 2. dr,no kaže:

  Dovest će se novo stanovništvo u Suboticu kao  1942 godine , i onda je to zato bilo rađeno jer drastično je opao broj stanovnika u gradu.

OSTAVITE KOMENTAR