Posao za 24 medicinskih tehničara i negovatelja u Gerontološkom domu

Zalaganje, predanost poslu, požrtvovanje, ali pre svega prevencija i sprovođenje svih mera radi sprečavanja širenja Kovid-a 19, svih zaposlenih u Gerontološkom centru u Subotici, nije ostalo nezapaženo. Naime, Vlada Republike Srbije je u saradnji sa subotičkom Socijalnom ustanovom odobrila prijem u stalni radni odnos 24 medicinskih tehničara i negovatelja.

Niko od 530 korisnika usluga u sva tri domska smeštaja Gerontološkog centra, kao ni od zaposlenih nije u proteklom periodu zaražen Kovidom-19. To je pre svega rezultat maksimalne posvećenosti poslu zaposlenih u ovoj ustanovi. Među njima su bile i Ana Trkulja i Martina Maćuš, koje ističu da nije bilo jednostavno, ali da je zahvaljujući dobroj organizaciji kolektiv uspešno prebrodio najteži period. To zalaganje je prepoznala i Vlada Srbije, koja je u saradnji sa Gerontološkim centrom odobrila prijem 6 medicinskih tehničara i 18 negovatelja na neodređeno vreme.

“Pa znači puno. Znači mi sigurnost, znam da imam redovnu platu koja na vreme stiže uvek. To je to, znači sigurnost”, kaže Ana Trkulja negovateljica.

“Malo više od godinu dana radim u Gerontološkom. Najviše mi znači stabilnost, stalna primanja, na vreme, tako da mi jako puno znači”, ističe Martina Maćuš, medicinska tehničarka.

Zahvaljujući povoljnom rezvoju situacije u našoj zemlji Gerotnološki centar ponovo počinje useljavanje korisnika, od kojih je svako dužan da prikaže dokaz o negativnom testu na Kovid 19. Pored toga se za novog korisnika određuje i pojačani medicinski nadzor u trajanju od 14 dana.

“Mi smo opredelili deset soba na nivou Gerontološkog centra, dakle da svi mogu, koji budu zainteresovani, i koji se budu useljavali da budu izolovani od ostalih korisnika sa ciljem dalje prevencije, jer još uvek mere zaštite, koje su bile uvedene 13.marta, još uvek važe u Gerontološkom centru”, napominje dr Nenad Ivanišević direktor Gerontološkog centra u Subotici.

U domskim smeštajima Gerontološkog centra u Subotici su i inače i dalje na snazi pojačane mere zaštite radi sprečavanja unošenja i širenja Kovida 19, a to znači da korisnici i dalje ne mogu da napuste objekte, a i posete su do daljnjeg još uvek zabranjene.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. Subotica kaže:

  Naš gerontološki je najbolji u regionu, brine o svojim korisnicima, a omogućava zaposlenje i sigurnu platu. Hvala im na tome.

 2. Indijanac kaže:

  @Subotica
  Nenade, ti li si?

 3. Cergarenje po internetu kaže:

  @ Subotica
  03. 06. 2020. u 08:32

  Naš gerontološki je najbolji u regionu, brine o svojim korisnicima, a omogućava zaposlenje i sigurnu platu. Hvala im na tome.

  Moj pokojni otac je uvek govorio – Koji Cigo svoju kolibu ne hvali, da Bog da mu izgorela.

 4. dosta mi je svega kaže:

  Ljudi moji da li smo mi normali što trpimo ovo? Pa već 20 godina slušamo o Genratološkom centru kao jedinoj i najvažnijoj temi u Gradu.Rasturene i uništene fabrike,nerešena ubistva, kriminal i korupcija,sada će i Gradsku apoteku da prodaju.O tome ni reči.Mi zaista nismo dotakli dno,ili dno uopšte ne postoji.

 5. Oki kaže:

  @dosta ti je
  Šta se čudiš što je promocija gerontološkog centra prisutna 20 godina, pa uhlebio se čovek u njemu još od dolaska DOS-a i sad samo preleće iz stranke u stranku.
  Niko ga ne menja, zna čovek kako se pare vade iz tog preduzeća, “kapetan na belu ladju”.
  Tako se uhlebio i onaj na čelu zone “Mali Bajmok”

OSTAVITE KOMENTAR