Poskupljuje grejanje

Cena gasa u Srbiji će od 15. janura poskupeti, odobrila je Agencije za energetiku. To znači da će Subotičani od februara plaćati 44,61 dinara kubik potrošenog gasa, umesto dosadašnjih 41,17 dinara.

 

Sa druge strane rad polovine toplana u Srbiji, pa i subotičke zavisi od gasa za čiju se nabavku iz cene grejanja odvaja oko 70 odsto novca. Pojedini daljinski sistemi imaju i dodatne troškove.

 

Direktor Udruženja „Toplane Srbije“ Milovan Lečić za RTS napominje da je liberalizacijom tržišta gasa, cena tog energenta za subotičku toplanu povećana za oko 27 odsto. „To se delimično odnosi i na Novi Sad i Beograd. Nešto se mora uraditi do kraja grejne sezone, da se pronađe rešenje za ova tri grada“, dodaje Lečić.

 

Kada će doći do poskupljenja daljinskog grejanje za sada se ne zna, jer o tome odlučuje Gradsko veće, a ne JKP Toplana. Poslednji put grejanje preko ovog preduzeća poskupelo je u decembru prošle godine. Ipak, treba očekivati skoriju korekciju cena.KOMENTARI

  1. pajo kaže:

    i treba rasipnici! Bio sam kod rodjaka na 11 spratu u hodniku zgrade astal sa stolicama i monci u kratkim rukavima se kartaju!  I treba da placaju kada i hodnike greju na preko 22 stepena a vrata od zajednike terace landaraju i samo neko tanko staklo izolacija!!! A dali je i mazut poskupeo?A sta je sa bio masom jel i ona poskupela???

  2. Nikola kaže:

    @Pajo: o kakvom grejanju hodnika ti pricas?

    Sta mislis ti da ti ljudi veruju takvim glupostima, pa dali znas da ima dosta stanova ispod 20 stepeni i ljudima je hladno a placaju kao da je sve ok.Stanovi su prosek 50 kvadrata grejne povrsine a placaju bome skoro penziju za grejanje i nemoj tako neozbiljno da pises i stan nije kuca i to uopste nije isto, ako  ikako  moze da ti se dokaze.
    Ako mislis da je tako tebi dobro u stanu prodaj kucu pa placaj sve dazbine u stanu. 

OSTAVITE KOMENTAR

46 + = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: