Poslednje izbeglice napustile Kanjižu

U protekla četiri meseca kroz Kanjižu je prošlo između 120.000 i 140.000 izbeglica sa Bliskog istoka. U lokalnoj samoupravi kažu da smatraju da nemaju adekvatan prostor za smeštaj izbeglica tokom zime, ali konačnu reč o tome će dati Vlada Srbija. Ne očekuju veći broj izbeglica u narednom period.

odlaze-migranti-jpg_660x330

Privremeni prihvatni centra u Kanjiži tokom prepodneva je bio prazan. Oko 11 časova i poslednja porodica izbeglica iz Irana, je pozvala taksi i uputila se ka Šidu u nadi da će stići do Nemačke. Predstavnici opštine Kanjiža kažu da je proteklih deset dana sve manje izbeglica. Veruju da je razlog tome politika Mađarske vlade koja je podigla ogradu i žicu na granici. Šteta koja je napravljena poljoprivrednim gazdinstvima u Kanjiži i njenoj okolini još nije procenjena.

Kako bi funkcionisao Prihvatni centar pokrajinska vlada je izdvojila 13,5 miliona dinara, a resorno ministarstvo je dalo još 1,5 miliona dinara. Obećanih 4,5 miliona od strane Vlade Srbije još uvek nije uplaćeno na račin opštine. Bez obzira na to, u saradnji sa humanitarnim organizacijama čelnici Kanjiže su ocenili da su oni primer kako rukovoditi Prihvatnim centrom.

Bimbo je rekao da su prijavili inspekciji prevozničku firmu od koje su kupili autobuse za đački prevoz, jer se nisu pridržavali reda vožnje i dogovora. Postupak protiv Bimba zbog izjava 12.avgusta je u toku.

U lokalnoj samoupravi su istakli da su imali odličnu saradnju sa humanitarnim organizacijama. Prihvatni centar i park u centru Kanjiže za sada je prazan, bez slika izbeglica kako sede ispod drveta i čekaju prevoz ka boljem životu.

 

RTVKOMENTARI

  1. Megatron kaže:

    E sad ce im hamburgerija bankrotirati. Mamu im…. Pljeskavica = 200 din, Cola 0.5 + voda 0.5 = 200 din. Sve ukupno 400 din. Bem ti halal hranu

  2. punisher kaže:

    hvala Bogu, nemojte se ni vratiti nikad vise

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: