Poslednji nivo kviza „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce

Završna faza projekta „Čitanjem do zvezda”, kviza znanja i kreativnosti za srednje škole u školskoj 2019./2020. godini biće održana  u petak, 5. juna 2020. godine. Budući da se ovo takmičenje i inače sprovodi onlajn tako će biti i sada kada će iz svojih sredina testu znanja pristupiti 216 učenika iz cele Hrvatske i Subotice. U kategoriji multimedijalnog rada takmičiće se 30-ak učenika.

Ovogodišnji kviz „Čitanjem do zvezda” posvećen je temi „SF literatura za mlade” a učenici su trebali pročitati sledeća književna dela: Daglas Adams: Autostoperski vodič kroz galaksiju, Rej Bredberi: Fahrenhajt 451 i Oldos Haksli: Vrli novi svet.

Na poslednji, nacionalni nivo u kategoriji testa znanja plasirali su se učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković”: Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković i Daniel Kujundžić kao i Dario Vojnić Hajduk iz Politehničke škole koji je izradio multimedijalni rad.

Na ovaj način biće zaokruženo takmičenje „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce dok je za osnovce zbog aktuelne epidemiološke situacije održan samo prvi nivo istoimenog kviza koji je ove školske godine posvećen temi „Između stvarnosti i fantazije”.

Organizatori ovog kviza za podsticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji s NIU „Hrvatska reč”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR