Postavljen video nadzor na važnoj subotičkoj raskrsnici

U Subotici je pušten u rad sistem video-nadzora na dve lokacije: na raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Braće Radić i raskrsnici ulica Maksima Gorkog i Štrosmajerove.

Za ovu investiciju, realizovanu u okviru projekta „Nabavka opreme za video-nadzor na saobraćajnicama grada Subotice“ iz gradskog budžeta je obezbeđeno 9,3 miliona dinara.

Video-nadzor instaliran je sa ciljem da se i u Subotici uspostavi centralizacija i automatizacija celokupnog procesa obrade, dokumentovanja i slanja saobraćajnih prekršaja prikupljenih upotrebom sistema za prepoznavanje registarskih tablica i automatsku detekciju saobraćajnih prekršaja motornih vozila u Republici Srbiji.

– Radarska jedinica daje podatak u posmatranoj zoni nadzora. U slučaju prolaska kroz crveno svetlo kontrolisanog vozila, ambijentalna kamera automatski snima kontrolisano vozilo. Kamera snima fotografije, koje se koriste za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila u svim vremenskim uslovima – objašnjavaju u gradskom Sekretarijatu za komunalne poslove.

Večernje novostiKOMENTARI

 1. Ištvan kaže:

  Zašto se ne snimaju sve ulice danju i noću da bi detektovali obijaće i kradljivce privatne imovine po gradu Subotica. Ili ta krađe je dozvoljena u visini do 100 eura…kako veli vlast.

 2. X-MEN kaže:

  @Ištvan
  Ti ako hoćeš da živiš u ” velikom bratu ” prijavi se tamo a ako bojiš krađe ugradi kameru na svoju kuću, šta ti predlažeš ? Ceo grad pod kamerama…!

 3. Ištvan kaže:

  @ X-MEN ,Ištvan plaća porez u Srbiji kao i ostali građani iz čijih plata se financiraju sigurnosne službe pa ima i pravo da mu imovina bude zaštićena. Ovo je ustavno pravo svakog građanina Srbije mudrijašu !
  Kada se promeni zakon da vlasnik može sam sa oružjem da odbrani svoju imovinu ,onda se javi mudrijašu…neće nam trebati ni kamere…

 4. To se trazi kaže:

  Kraj nepostovanja pravila.
  Pidrska vizaci su pre bezobrazni.

 5. Seeed kaže:

  @Ištvan
  Kako ti lupetaš prijatelju

 6. straNo zaKo kaže:

  Ištvane, xmen ne voli tvoje pitanje jer se i on sam najverovatnije bavi lopovlukom ili brani nekog takvog jer znaš da se lopovi najviše paze.

 7. Pazi stvarno kaže:

  80 hiljada evra za 2-3 kamere i isto toliko radara ?

 8. amacak kaže:

  prvo pljuju po vlasti gde stignu a onda bi da te iste vlasti mogu da prate uvek i svakoga kada postave kamere u “sve ulice”. šizofrenija.

 9. JaPaja kaže:

  @Ištvan
  Odgovor na tvoje pitanje “Zašto se ne snimaju sve ulice danju i noću da bi detektovali obijaće i kradljivce privatne imovine po gradu Subotica” je vrlo jednostavan.
  Od postavljanja kamera na raskrsnici vlast ima debelu korist a od ovog tvoga nema ni cvonjka.
  Gde si ti video da vlast brine o svojim građanima? Toga nema. Ona brine isključivo o svojim zaposlenicima koji sede po kancelarijama i ništa ne rade.

 10. ceca kaže:

  @JaPaja
  Pun mi je kofer vas pametnjakovića. Volela bih da dođeš u moju ustanovu koja je državna pa da vidiš koliko se radi. Drugi dan bi pobegao glavom bez obzira jer si jedan običan neradnik koji samo lupeta po tastaturi.

 11. JaPaja kaže:

  @ceca
  17:38 i imaš 7 dislajkova i ni jedan lajk. Stavi prst na čelo pa se zamisli zašto svi imaju takvo mišljenje.
  Pozdrav od neradnika.

 12. Ištvan kaže:

  @ ceca A ako je tako loše zašto se držiš državnog posla ? Onda beži bre !

OSTAVITE KOMENTAR