Postavljena nova medicinska signalizacija

Na ovaj način je omogućeno stanarima šestog sprata doma „Dudova šuma“, da pritiskom na taster pozovu u pomoć stručno osoblje. Tasteri su postavljeni pored kreveta i u toaletu i funkcionišu na tom principu da daju znak u sobi gde se osoblje nalazi, kako bi moglo najbrže moguće da se reaguje, a na displeju se prikazuje odakle poziv dolazi.

015

„Sve se prati u centralnom računaru a postoji i mogućnost da se pozove kolega ukoliko medicinski radnik ne može sam da pruži pomoć“- objašnjava vodeća sestra, Ana Đokić.

 

„Mi smo zahvaljujući projektima energetske efikasnosti uspeli da napravimo jednu uštedu od dva i po miliona i da na osnovu toga uvedemo ovaj savremeni sistem signalizacije. Cilj je da sprat po sprat u Gerontološkom centru ispunimo sve evropske standarde“- objasnio je direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević.

 

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Tomislav Bogunović, obišao je radove na petom spratu i video na koji način funkcioniše medicinska signalizacija.

 

„Vlada Vojvodine, naš Sekretarijat i Fond za kapitalna ulaganja uvek će ulagati u objekte ove namene. I ove godine će na projektnim konkursima ima prednost oni koje znaju da rade i koji imaju odličan odnos prema svojim štićenicima. Imamo oko četiri hiljade štićenika u šesnaest domova a procenjuje se da bi trebalo da ih bude barem osam hiljada. S tim u vezi, postoji prostor za otvaranje novih radnih mesta a mi ćemo usavršavati rad i finansirati takve objekte. Na taj način ćemo pored zbrinjavanja starih, rešiti i pitanja novih zapošljavanja“ – objasnio je Bogunović.

 

„Ideja fonda za kapitalna ulaganja i Sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku je da se uslovi u Gerontološkom centru povećaju na najveći mogući nivo i upravo Fond za kapitalna ulaganja i finansira u iznosu od milion i sto deset hiljada dinara rekonstrukciju poda na petom spratu“- rekao je Ivanišević.

 

Rekonstrukcija obuhvata pre svega ravnanje poda i postavljanje nove podloge koja je jednostavna za održavanje higijene i zadovoljava visok standard čistoće. Na petom spratu žive stanari koji su kreće uz pomoć pomagala ili su u invalidskim kolicima, kojima je podloga po kojoj se kreću važna jer svaka neravnina predstavlja prepreku.

 KOMENTARI

 1. Loš Đak kaže:

  Nastavak stare prakse „žutih“. Konferencija za novinare i kada otvore vrata. Bogami, čini mi se da se glasači sve slabije lepe na ove jeftine trikove.

 2. Bohrer kaže:

   

  Loš Đak:

  Nastavak stare prakse „žutih“. Konferencija za novinare i kada otvore vrata. Bogami, čini mi se da se glasači sve slabije lepe na ove jeftine trikove.

   

   

  Ovde napišite odgovor…A nema više ni "gelb" Vajs Rudolfa " koji je izigravao nemačkog humanitarca,očito da je zglajzao ,naime puno je lažno obečao radi svoje popularnosti.Čovek je pokupio slavu a najviše đengi u svoj đep ,te se manio nemstva,pa i DS-a…po starom Mađarskom političkom formulom: uvek budi sa onima od ojih imaš koristi.

 3. zorandjala kaže:

  E ovi su sad pronasli da govno smrdi oo ima u svetu vec sto godina. moderno je da u svakoj sobi imas uredjaje da lekar u ordinaciji pregleda pacijenta koji je u sobi a da zvrji iz sobe nikakva nauka sad posaljite direktora sa pet sestara u inostranstvo na obuku.SRAMOTA trositi prostor za ovakve vesti.

OSTAVITE KOMENTAR