Postupci zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Pred Prekršajnim sudom u Subotici do sada je pokrenuto osam postupaka zbog nepoštovanja preventivnih epidemioloških mera za suzbijanje kovida 19.

Kako se navodi u odgovoru suda na pitanja RTV-a, postupci zbog nepostupanja po propisu kojim se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti vode se protiv pravnih lica, odgovornih lica i preduzetnika, dok protiv fizičkih lica do sada nisu pokretani postupci.

Do sada je, kako se navodi, okončan jedan postupak osuđujućom presudom i kaznom od pet hiljada dinara.

RTVKOMENTARI

 1. Oki kaže:

  Eee, da se ja pitam!!!
  Fizička lica koja ne poštuju pravila, pa ja bi ih odmah u jedan prostor, karantin, (hala sportova) pa da lepo plate hranu i usluge, spremačice, kuvarice, poslužitelje,medicinske usluge, čuvare, za vreme trajanja karantina u firmama da im se zamrzne status zaposlenog (neplaćeno odsustvo) ne mogućnost bliskih kontakata sa porodicom, itd

 2. Oki kaže:

  Ajde sad antibotovski-botovi, opali davno ste se uprli, ajd sad serite

 3. Tikvicki kaže:

  Zašto protiv fizičkih lica se ne podnosi prekršajni postupak????

 4. ACE kaže:

  Policijska drzava nema sta…

 5. Mauzer kaže:

  Pre neki dan radni kolega sa posla isao na testiranje pozitivan je,blaga klinička slika,dan dva temperatura,kasalj,vise dana bez ukusa i mirisa…Zivi u kuci sa suprugom i dvoje dece.Deca i supruga nisu u izolaciji jedna je cak zaposlena kao medicinski radnik u privatnoj klinici,sad pitanje koga treba kazniti jer njih troje su direktni prenosioci vrlo moguće da su zarazeni jer ni na testiranje ih nisu poslali,staje bitnije nositi masku ili pusti na ulicu moguće prenosioci,ovo je drugi slučaj sličan sto znam a verovatno nije ni jedini.Sad tek nista ne razumem ove propisane mere

 6. Sofronije kaže:

  @ Oki –

 7. bac Vranje kaže:

  @ Mauzer
  I sada posle tvog izlaganja i zakljucka pametnome je dosta da uvidi da li se radi na namernom sirenju ili suzbijanju ovog virusa

 8. ................................ kaže:

  @MAUZER.izvini ratniče za dobrobit sveta . Razumeš li Ti samoga sebe??? jesil ti neki privatni detektiv MAUZER????

 9. Djuro kaže:

  Oki ti se slobodno zatvori sam u kavez.sa takvim razmisljanjem samo je kavez za tebe.

 10. dosta mi je svega kaže:

  I ovaj sjat se sveo na “sprdnju”.narvno ako objavite , biću Vam zahvalan.Nema teme, naprimer “Uhapšen Čovek zbog zlouptrebe i krađe preduzeća”, ili “lice uhapšeno zbog toga jer je učinilo krivčno delo ,zbog koga su mnogi naslednici ostali bez svoje imovine”.Sada se bavite trivijalnim stvarima iz raloga :1 da odvratite pažnju običnom čoveku od dalje krađe i mešetarenja nepismenih ljudi, i 2. uplašen čovek nema potencijal da trezveno razmišlja.

 11. (ba)laban kaže:

  @Mauzer

  Problem je što mnogo veruješ u sve vesti koje se orkestrirano puštaju u etar. Nije sporno da virus postoji, ali je od njega napravljena fama u koju je masa ovaj put slabo poverovala.

  Poučeni svojim PROMAŠAJIMA sa svinjskim, ptičijim i kojekakvim drugim gripovima, SZO i banda uticajnih lovatora koja ih podržava su se ovaj put mnogo bolje organizovali, ali ni ovaj put im to neće biti dovoljno.

  Da situacija nije baš tako crna dokazuje i to što velikim centrima finansijske moći mnoge finansijski samostalne i nepotkupljive organizacije više ne veruju. Da nije tako ne bi se održavali sportski i drugi kulturni događaji u organizaciji bogatih asocijacija i federacija koje mogu da se odupru prohtevima svetskih moćnika.

  Badava nas svaki dan bombarduju ciframa, svima je jasno da situacija nije onakva kakvu žele da nam je nametnu. Svakodnevno ponavljanje obaveza nošenja maski i pretnji sankcijama je provera poslušnosti građana i priprema za buduće veće korake. Običan iole pametniji građanin će primetiti da je situacija daleko mirnija, a samim tim i opuštenija nego što je bila u martu, aprilu, maju, a potom i u julu, te da zastrašivanje građana masovnim pomorom sve manje ima efekta.

  Naši zvaničnici čak nisu ni dobri glumci, jer ukoliko bi želeli da nametnu strah građanima bilo bi neophodno da i sami pokažu koliko je situacija “ozbiljna”. Umesto toga oni prilikom javnih nastupa ne poštuju Zakon o zaštiti stanovništva od epidemije koji su juče sami izglasali. Na zasedanju Skupštine na većini poslanika maska je potpuno nevidljiva. Ovaj put o AV-AV-u neću trošiti reči.

  Nije da nekakve korone nema, ali nije ni sve tako crno. Ko se prestrašio neka ne izlazi napolje iz kuće. A kerovođa neka proba da nas ponovo zatvori. Simpatičan mu je bio onaj pokušaš od Juna-Jula i od tada njegov autoritet je kod običnih građana zauvek umro. Za utehu ostaće vrhovni komandant njegovim sektašima.

  Toliko o neverovatnoj razmeri epidemije.

 12. Novinar kaže:

  @ Oki : Upravo ovih dana su nemački znanstvenici otkrili uzrok masovnih smrti od Covid pandemije. Naime držanje ljude u izolaciji -karantinu nošenje maske i ne izlaganju zdravom životu da što više budu na suncu i na vazduhu kod njih se pojavljulje zgrušavanje krvi što kasnije dovodi do velikih smetnji i konačno završava se smrtom tih osoba.A to znači da tvoji stručnjaci koje braniš krivo su nas izveštavali i ljude nisu adekvatno lečili već su iz zatvarali u karantene bez adekvatne medicinske zaštite i čekali da bez tih zaštite da ‘ozdrave’ ili da umru te da ih ‘dodaju’ kao žrtve Covid pandemiji.

 13. Emina Topic kaže:

  Mog sina je komsiluk prijavi za vreme policiskog casa dok je vezbao u dvorisnom delu zgrade dosla je policija sa maricom ko da je uradio veliki zlocin izveden pred sudiju Davao je izjavu sa vrata kancelarije da nebi bio blizu sudije zbog virusa kakva zastita Neke koje znam dobijali su prvo opomenuNa moje pitanje sto komsiluk ne prijavi i ostale sto izlaze policajac je rekao da slobodno nazovem i prijavim ja sam odgovorila da mi nepada na pamet Sta sad treba da budemo cinkarosi Moj sin se zalio sudu NSadu odbijen je jer je ugrozio stanovnistvo a on sam u dvoristuI sada kazna 50 hiljada dinara to sto su nam dali sad vracamo pa cak i vise A ja ko onkoloski pacijen nisam mogla na kontrolu u bolnicu recenomije da neidem ni u ambulantu ni hitnu a uput u bolnicu samo za hitne slucajeve Pa sam normalno isla privatno platila dabi dobila tek u oktobru upte za kontrolu a operaciju stomaka cekam od marta jer naravno opet virus kji nije ni nestaoPa ja molim nek mi neko objasni sta da se radi ja nemam pristup lecenju sin kao student Arhitekture upisao je doktorat odakle da se plati kazna ja neradim a muz je penzioner nemamo sta da prodamo od nekretnine znaci ni stan kucu pa ni auto zar treba da se digne kredit za kaznu i lecenjeNeka mi neko da savetUnapred hvala

 14. Anonimni kaže:

  Usput poludecu od vesti ja sam toliko mesci unutra samo malo izadjem ispred zgrade tj dvorisni deo zgrade sednem nekada malo nekad vise jer me unistava zatvoren prostor a i smatram sta ima gore nego biti onkoloski pacijent zar smo mi otpisani nek nam kazu pa da znam a i nemoraju svatila sam

OSTAVITE KOMENTAR