Potomak Gadafijevog krda živi na Paliću

Ministar spoljnih poslova Maldiva i predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahid, prisetio se u neformalnom razgovoru, tokom posete predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, da je sa Gadafijem, na skup nesvrstanih u našoj prestonici stiglo i šest kamila i pitao: „Šta je sad sa njima?“. Ovog događaja prisetili su se i drugi učesnici Samita.

– I ja sam 1989. godine bio u Beogradu. Gadafi je došao, raširio je šator, a ispred su bile i kamile. To je baš bila atrakcija. Gadafi je otišao, a životinje je poklonio Jugoslaviji. Kasnije je pokušao da rašili šator i u NJujorku, u Central parku i da dovede kamile, ali mu nisu dozvoli – pričao je Šahid domaćinima, interesujući se kako su kamile nastavile život u našoj zemlji.

Njih nema, ali je tu potomak Gadafijevog „krda“ – Kami. Jednogrba ženka, stara 21 godinu, stanuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

– Kami je rođena 1. jula 2.000 godine, a u naš zoo-vrt stigla je 15. jula naredne godine – kažu za „Novosti“, u Zoo-vrtu Palić.

– Boravi sama u svom unutrašnjem i spoljašnjem ispustu, ali se uz nju nalaze i dvogrbe kamile, sa kojima može da ostvari delimičan kontakt. Ona je u dobrom zdravstvenom stanju. Imala je dva potomka koji su dati zoološkim vrtovima u Mađarskoj, kao vid saradnje. Samim tim, nije ceo život sama, bez društva je 10 godina.


NovostiKOMENTARI

 1. Indijanac kaže:

  Nagradno pitanje:
  Koliko grba bi imala kamila koja bi se rodila ako bi se uparili Kami, jednogrba ženka, stara 21 godinu i dvogrbe muške kamile, a da im se omogući FULL kontakt?

 2. Bendzamin kaže:

  Bila su to lepa politicki vrlo pragmaticna vremena. Gadafiju je dozvoljeno da udari svoju cergu posred pioniirskog parka, a za uzvrat je tadsnja Yugo- gradjevinska opreativa dobila ekselentne poslove u Libiji i okretala milijarde. ( Dolara podrazumeva se.) Osim gradjevinaca i druge privredne grane su se dobro omastile. Na samo sest kamila je stiglo blagostanje i u nasu zemlju.

 3. Milos kaže:

  Sad kad sns kadar cuje da su kamile poznate odmah ce ih prodati u paketu i saopstice da su uginuli.

 4. Vlada kaže:

  @Indijanac

  6

OSTAVITE KOMENTAR