Potrebni anketari za Istraživanje zdravlja stanovništva

Republički zavod za statistiku raspisao je javni poziv za anketare i zdravstvene radnike koji će na terenu sprovoditi nacionalno Istraživanje zdravlja stanovništva. Poziv je otvoren juče, a zainteresovani kandidati mogu da se prijave do nedelje, 8. septembra.

U periodu od 5. oktobra do 30. decembra, Republički zavod za statistiku će u saradnji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja sprovesti istraživanje na uzorku od 6000 domaćinstava, sa ciljem dobijanja opisa zdravstvenog stanja populacije, a dobijeni podaci poslužiće za planiranje zdravstene zaštite, odnosno za unapređenje javnog zdravlja u Srbiji. Na teritoriji područnog odeljenja Subotica, biće anketirano 310 domaćinstava, koja će unapred biti obaveštena o dolasku anketara.

tv subotica

 

Za područno odeljenje Subotica biće formirana četiri tima, koji će se sastojati od anketara i zdravstvenog radnika, a kandidati mogu da se prijave na sajtu Republičkog zavoda za statistiku. Za posao anketara mogu da se prijave sva nezaposlena lica i korisnici starosne penzije, a sa njima  će biti zaključen ugovor o privremenim i povremenim poslovima.

U toku je i Istraživanje višestrukih pokazatelja MICS, koje se u Srbiji sprovodi šesti put u saradnji sa UNICEF-om. U okviru ovog istraživanja prikupljaju se podaci o položaju žena i dece, porodica i marginalizovanih grupa,  koji nisu nisu dostupni u drugim administrativnim izvorima. Tim zadužen za ovo istraživanje sa radom je počeo juče, a na terenu će podatke prikupljati do 10.novembra.

Iz područnog odeljenja Republičkog zavoda za statistiku podsećaju da su svi podaci koji se prikupljaju u istraživanjima službena tajna, a objavljuju se isključivo u zbirnom obliku na nivou države ili regiona.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Kolompar Gustika kaže:

  Odma da kazem kod mene neka ne dolazidu necu im svakako otvoriti kapiju da udju u kucu.
  Oce sigurno da mi izbroje kolko dece imam kolko kokoski patki konja. sve oce da znaju a sta ih briga.
  Samo bi da broje i spijuniraju po kuci basti i dvoristu.
  Jos i zenu i cvece u basti da mi broje kako da ne.

 2. Tomislav Tošo Mačković kaže:

  Evo da Vas odmah izvestimo, u tavankutu nemamo:pedijatra, ginekologa, stomatologa pa čak ni sanitetsko vozilo. Sanitetsko vozilo kojim bi meštani mogli u slučaju hitne potrebe da se prevezu u toku noći ili u dane vikenda do Subotice pošto u navedenom periodu nemamo obezbeđenu zdravstvenu zaštitu. U okviru ambulante koju au meštani Ljutova i Tavankuta sagradili samodoprinosom postoji i stan, postoji niz prostorija u kojima bi jedna ekipa SHMP mogla da boravi za slučaj potrebe jer ova ambulanta sa dva lekara i četiri setrice pokriva 96-est kvadratnih kilometara. U slučaju preke potrebe nema svako vozilo , niti novca za taksi da bi se prevezao put Subotice. Zdravlje je narušeno svakom drugom stanovniku jer imamo zagađivače o kojima retko ko piše…

OSTAVITE KOMENTAR