Potrebno nam je ukidanje ceremonija svečanog otvaranja svega i svačega!

Dveri pozivaju građane Subotice da svojim prisustvom ne daju doprinos ceremoniji svečanog otvaranja nove fontane u našem gradu.
Svečano otvaranje svega i svačega je nasleđena tekovina partijskih sistema u kojima su naši građani živeli poslednjih decenija. Bilo je tu besmislenih svečanih otvaranja raznih objekata poput svečanih otvaranja toaleta, pešačkih prelaza, fotokopirnica, poštanskih sandučića, semafora i sl.

Dveri Subotice predlažu da se ove izmišljene, nakaradne ceremonije povodom sticanja jeftinih političkih poena zakonski ukinu i zabrane. Vlast ih koristi za svoje medijske manipulacije, prikazujući ove groteskne „uspehe“ kao plodove svog rada. Na taj način obmanjuju veliki broj naših dobronamernih građana, koji nisu informisani kako se pune budžeti gradova, odnosno nesvesni su da je to i njihov novac bačen u fontanu, ali i u mnoge druge besmislene investicije. Da li kroz porez na imovinu, takse ili doprinose ,od kredita koji će opet vraćati ti isti građani, ali uvek je sve na račun građana.
Dveri nemaju ništa protiv da vlast uveseljava građane ceremonijama svečanog otvaranja strateških investicija, otvaranja fabrika i da to zadovoljstvo bude na račun investitora, odnosno izvođača, a da se pare građana troše odgovorno i na opštu korist svih.KOMENTARI

 1. Croat kaže:

  Ne pada mi na pamet da prisustvujem otvaranju, ne bi isao ni za sendvic sa sunkom.

 2. Betonski balvan kaže:

  Bravo !
  Ne treba prisustvovati a one koji prisustvuju odmah prepoznamo kao lokalne botove i poltrone.

 3. zozon kaže:

  @croat i Betonski balvan
  Pa vas niko nije ni zvao što se trpate.

 4. Trovach kaže:

  Mogu razumeti da se svecano otvori ceo auto put, a ne neka deonica, pa cak mogu shvatiti i svecano pustanje u rad fontane, ili pozorista, ali od toga ne treba praviti pompu. Sto se mene tice, nikada ne idem na nikakva svecana otvaranja. Bilo je toga kada smo bili klinci sa skolom, ili eventualno kasnije sa folklorom, ali danas samo puskom mogu da me nateraju da idem tamo gde mi se ne ide.

 5. Pera kaže:

  A da su na vlasti “izuzetni dosovci” slavilo bi se na sva zvona. Kakvo licemerje! Klasika “Bad and good guys”.

 6. Arsen Lupiga kaže:

  Svecano otvaranje fontane pored upropascenog pozorista i projekta od pola milenijuma da se zavrsi.
  Kakva je rapsodija ova Subotica ?
  Neki ne progovore pa ispadnu budale a ovi Suboticki funkcioneri se bas trude da odagnaju svaku sumnju sa sebe.

 7. croat kaže:

  Zozon i ja sam platio tu fontanu, ne vidim zasto iko od Suboticana koji su placali porez ne bi bili pozvani. Treba da budu pozvani samo oni koji harce i kradu nas novac?
  BTW Zozone jesi li ti cuo onu madjarsku poslovicu Hallgatni arany, beszélni ezüst , razmisli o njoj prije nego sto nesto napises.

 8. Afet kaže:

  Nie nam portrebno

 9. Petar G. kaže:

  Asolutno su u pravu.
  Dosta više tih svečanih otvaranja za svaku glupost. Mučno je bilo u vreme komunizma od toga. U kraljevini nisam živeo, verovatno je i tamo bilo tih otvaranja i sečenja vrpci. Mučno je bilo i u Slobino vreme, sa sve onim “tri dana pre roka”. Dosadno u vreme žutih, a kod ovih posebno odvratno.
  Najobičniji konunalni radovi, kojekakva održavanja i remonti, a neee, daj da se slikamo, pa posle da žderemo svečani ručak.
  Onaj Ivanišević, žuti preletač, je apsolutni šampion u svečanim otvaranjima svakakvih gluposti.
  Okreči dom pebzinera, daj da svečano obeležimo završetak krečenja. Zbogom pameti.

 10. Subyorker kaže:

  Šta su Dveri?

 11. Marko kaže:

  Aha,sad znate da je gotova fontana i da je lepa pa vam smeta što će je otvoriti. Znači lepa fontana a ;))

 12. pista kaže:

  #Pera
  Pa ovi sto ti zoves “izuzetnim dosovcima” su sada na vlasti… pa pogledaj sta se promenilo u zadnjih trideset godina… Face ostale iste, samo su krenuli iz DOS i preletali uvek u stranke koje su na vlasti.

 13. Pera kaže:

  @pista

  Nije na vlasti KOMPLETNA postava dosista, “duing biznis” kvare “miloševićevci” iz “groznih devedesetih”. Dok je njih u profitu biće laganja, pljuvanja, demonstracija, nereda, borbi, rata… Samo su dosisti potpuno podobni.

 14. Maxim kaže:

  Bolje da se otvara nego zatvara. Kome smeta neka sedi kući.

 15. sasa kaže:

  @croat
  Pa opredeli se. Hoćeš kakiš nećeš kakiš.

 16. Tako treba kaže:

  Gledam danas fontanu. Građevine koje su građene u Subotici pre 100 i 150 godina i danas odišu svojom lepotom i ponosim se što sam Subotičanin, svaki put kada se negde spomenu. Ovo je klasični fušeraj, gde su se razne “građevinske face” ugradile u procenat, ne bi li svako uzeo svoj deo kolača štedeći na kvalitetu materijala i angažovanju pod, pod izvođača. Otprilike 4 godine će trajati koliko i ova lopovsko preletačka vlast. Nadam se da će nas kradonačelnik zvati, obavestiti, kada bude otvarao neke svoje dvore tamo negde u Montenegro…. Za ove lokale u gradu znamo, to mu opraštamo!

 17. Boro kaže:

  Super

 18. Jupi kaže:

  Dveri-Zveri

 19. Emina kaže:

  Treba da se gradi

 20. AHA kaže:

  Dali poglavica dolazi na otvaranje fontane??

 21. Nije od vašeg novca kaže:

  croat – Nisi ti platio ništa!

 22. Cvrčak kaže:

  AHA , Poglavica…??? On se vratio u 90-ih kada je u Hrvatskoj huškao srbe protiv tuđmanove vlasti…a sada su mu hrvati krivi što je izgubio rat…?

OSTAVITE KOMENTAR