Povećano interesovanje đaka za kuvare

U Ekonomsku srednju školu “Bosa Milićević” u narednoj školskoj godini biće upisano 4 odeljenja na srspkom nastavnom jeziku i 3 na mađarskom u dva područja rada, sa po 30 učenika u svakom odeljenju.

U školskoj 2022/2023. godini u Ekonomskoj srednjoj školi “Bosa Milićević” biće upisano ukupno 7 odeljenja na području rada ekonomija, pravo i administracija i trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Od ovog broja odeljenja, 5 će biti otvoreno na 4 stepenu obrazovanja, a 2 na 3. stepenu, dok će 4 biti na srpskom nastavnom jeziku, a 3 na mađarskom.

Iz škole ističu da su svi obrazovni profili usklađeni sa potrebama tržišta rada, te da se naglasak stavlja na osnaživanje praktičnih veština kod đaka. U ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi obrazuju đake za zanimanja koja im omogućavaju kako uključivanje na tržište rada odmah po završetku srednje škole, tako i nastavak školovanja na visokim školama.

Iz škole navode da su godinama popularni gotovi svi obrazovni profili na 4. stepenu, a u poslednjih nekoliko godina vlada povećano interesovanje đaka za kuvare pa ovaj smer upisuju i vukovci, budući da se radi o veoma traženom zanimanju.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Kuvar kaže:

  Dobar kuvar je uvek i svugde na ceni.Kulinarstvo je umetnost. Ko ima talenta i nadogradi ga kroz obrazovanje i praksu taj je pogodio u centar.

 2. Stipan kaže:

  Uskoro ce dobro doci kratki ubrzani kurs od tri miseca za muske samokuvare jer ove danasnje novokomponovane zene nemaju vrimena da kuvaju, samo gledaju farmu, instagram, fejsbuk, tiktok i ostalo…

 3. keramikar kaže:

  jeste @kuvare umetnost, ne zanosi se vecina vas kuvara zavrsi na vasaru da pece pljeskavice

 4. Nedim kaže:

  Kuvari su uvek traženi i mogu dobro da zarade a posao nije samo u Subotici ima mnogo hotela na moru planinama ,banjama.

OSTAVITE KOMENTAR

16 + = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: