Poziv muzičarima i ostalim umetnicima za koncerte u Muzičkom paviljonu

Mlađi, stariji, solisti, grupe, afirmisani i neafirmisani bendovi, muzički sastavi, umetnici, amateri, formalni i neformalni bendovi… Svi ste pozvani da se javite i predstavite vaš nastup posetiocima Palića.

O čemu se zapravo radi?

Muzički paviljon na Paliću postoji već više od 100 godina. Namenjen je da bude prostor na kojem se održavaju manji promenadni koncerti. Pre 100 godina gradsko veće je sklopilo ugovor koji nalaže da 13 članova njegovog orkestra svakog dana tokom juna, jula i avgusta svira promenadnu muziku.

Prošle godine smo započeli divan projekat koji je prepoznat od strane pubike. Potrudili smo se da, kao nekada, turistima i posetiocima pružimo kompletniji ugođaj tokom boravka na Paliću, te su prošle godine letnje subote bile rezervisane za koncerte na Muzičkom paviljonu. Želja nam je da se ti koncerti nastave i u sezoni koja je pred nama, i da kroz kvalitetnu muziku upotpunimo doživljaj Palića.

A gde ste tu vi?

Svako ko ima želju, volju, talenat i pre svega pozitivnu energiju pozvan je da se prijavi i možda dobije priliku da u toku leta pred nama, svoj nastup izvede na ovom originalnom i lepom prostoru.

Prijave primamo do petka 27. maja do 15 časova. Pošaljite nam mejl sa nazivom vašeg sastava, kratkim opisom vašeg nastupa (žanr, koliko sastav ima članova, koliko vokala, muzičkih instrumenata i slično), audio, video ili foto materijal vašeg nastupa, kao i kontakt podatke (ime i prezime, broj telefona i mejl) i mi ćemo vam se javiti i dogovoriti oko svih detalja i uslova.

Otvoreni smo za saradnju i sa ostalim umetničkim grupama. Obratite nam se, predstavite svoj rad i sigurno ćemo uspostaviti neki vid saradnje.

Sve dodatne informacije možete dobiti preko mejla radmila.sakic@park-palic.rs ili preko telefona 065/960 27 92

Park Palić

 KOMENTARI

 1. Volimljude kaže:

  Super zvuči sve,osim što izgleda niko ne namerava da plati muzičarima. Da li bi bilo ko od nas radio besplatno? Niko se nije rodio kao školovan muzičar,i oni uče i vežbaju da bi bili dobri u onome što rade,te da bi publika u tome uživala. Zašto se onda od njih očekuje da sviraju besplatno? To je nepoštovanje njihovog rada.

  • Trovach kaže:

   Dao sam Vam plus, jer se slazem da treba platiti umetnike, ali znam da oni uglavnom nemaju korist od svoje umetnosti. Igrao sam folklor u neka sretnija vremena i uglavnom nismo bili placeni (nije nam ni znacilo, a eventualno su sredstva bila bolje usmerena nego sto bismo mi igraci uradili. Naravno, trazila se nasa saglasnost), ali smo obisli Evropu i sever Afrike. U Francuskoj su se cudili kada su culi da smo amateri. Kada se amaterski necim bavis, to radis iskljucivo iz ljubavi (neko se potrudi vise, neko manje), ali amaterski KUD-ovi ne mogu bez profesionalnih koreografa, asistenata, muzicara, kostimografa… Lako je nama mladima bilo da 3 puta nedeljno idemo na probe i da se druzimo. Ipak, iza svega toga su stajali ozbiljni profesionalci.Nazalost, od toga polako ostaju samo secanja jer drzava sve manje ulaze u kulturu. To je jako pogresno, jer drzava bez svoje kulture postepeno prestaje da postoji. Kultura Srbije je izuzetno bogata zbog mnogo nacija i religija i to bi se moralo negovati, umesto kojekakvih rijalitija gde nam se potura primitivizam.

 2. Miša _Su kaže:

  @Volimljude

  U pravu ste, kada su u pitanju afirmisani stvaraoci. Međutim, možda je to šansa za mlade, školovane ali neafirmisane umetnike, da besplatno dopru do svoje potencijalne publike. Nije to naravno ni blizu nečemu što se zvalo „Omladina“ i što je imalo ogromnu logističku i medijsku podršku, pa u vrh izbacilo mnoga i danas poznata imena. Međutim, mislim da vredi pokušati, jer u današnje vreme malo ko može da se probije kroz barijere koje je postavio turbo-folk i ružičasta kultura.

  • Trovach kaže:

   Mora se pokusavati i pokusavati i uciti nasu decu nekim pozitivnim vrednostima. Nazalost, ne mozemo racunati na (ovakvu) drzavu, ali moramo u porodici krenuti sa vaspitanjem. Meni su roditelji „usadili u glavu“ da se smece baca iskljucivo u kantu za smece i da se ne prelazi na crveno na semaforu. OK, uvek se podrazumevalo i da se racuni placaju na vreme, da se drvece na ulici orezuje da ne smeta prolaznicima i da se trava kosi i ispred kuce. Kada shvatimo da smo svi gradjani i da smo odgovorni prema sugradjanima, shvaticemo da nam politicari bas i nisu neophodni i da mnogo zavisi od nas samih.

 3. avet kaže:

  Kada sam bio nešto mlađi (pre 120 godina 🙂 ), imao sam drugara koji je imao neki svoj bend.
  U sastavu su imali jednu električnu gitaru, jednu bas gitaru, bubnjeve, klavijaturu, a imali su i glavnog pevača.
  I ostali su pomalo pevali. 🙂
  Za svoju dušu, za sebe i okupljeno društvo su svirali i pevali zabavnu muziku tada popularnih grupa, a imali su i neke svoje pesme.
  Nisu nikada postali poznati, slavni, ali su solidno svirali i pevali.
  Mesto njihovih muzičkih susreta je bilo u dvorištu mog drugara, a za vreme lošeg vremena i zimi u jednoj prostranoj garaži za poljoprivrednu mehanizaciju na periferiji grada.
  Taj drugar sa svojim bendom bi u to vreme bio spreman čak i da saam plati neku prihvatljivu sumu, samo da su mogli negde javno nastupati, ali, nažalost, u to vreme ta mogućnost za slabije bendove nije postojala.
  Nisu oni bili baš ni loši, ali se nisu uspeli probiti jer nisu bili dovoljno uporni i zato što im muzika nije bilo primarno zanimanje.
  Ova ideja sa nastupima u Muzičkom paviljonu uopšte nije loša.
  Palić leti treba oživeti ovakvim i još nekim sadržajima, da bi ono postalo mesto okupljanja mladih, a i starih koji vole takvu muziku.
  Bitno je da se leti, osim Filmskog festivala, barem od kraja juna do početka septembra nešto stalno dešava na Paliću.
  Grad bi trebao malo da odreši svoju kesu za ovakve pilot ideje, možda i gradski prevoz da se prilagodi ovakvim događajima.
  Sećam se da je nekada išao besplatan autobus na Palić u određeno vreme, mislim subotom uveče, a i povratak je bio organizovan, a koji je prevozio posetioce diskoteke Amfora pored velike terase.

 4. easy58 kaže:

  Ovo je prošle godine bilo zaista fenomenalno, ne zalazim u domen plaćanja i isplativosti ali bi bilo zaista fenomenalno za turiste koji još ne dobijaju čari kupanja u jezerskoj vodi, nijednom nisam mogao da ne zastanem i otpušim nekoliko cigareta i uživam u lepim zvukovima sa Muzičkog Paviljona, video sam da je isto tako bilo i sa drugim prolaznicima. Jedina zamerka za ovo je da bih trebao prestati duvaniti i bilo bi još lepše.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: