Poziv za talentovane srednjoškolce iz Subotice na besplatni kamp

Naučno-inženjerski centar “PFE” poziva srednjoškolce iz Subotice koji se interesuju za robotiku i elektroniku da se prijave na besplatan godišnji kamp. Kampovi će se održavati tokom leta u Tršiću, u okviru Naučno-obrazovno kulturnog centra “Vuk Karadžić”. Posebno predznanje nije neophodno, jer su motivacija i radoznalost najvažniji kriterijumi.

Srednjoškolci iz Subotice, ali i iz drugih gradova Srbije, imaće priliku da kroz teorijski i praktični rad u grupama, i uz mentora, nauče kako se pravi robot, kako funkcionišu sistemi veštačke inteligencije (kao što su pretvaranje govora u tekst, Snapchat ili Instagram filteri, chat roboti) ili kako se pravi pametna kuća.

PFE je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka. Tim predavača su zaposleni u IT industriji (Microsoft, Google, Nvidia, Intel, HTEC, Ydrive) i studenti tehničkih fakulteta iz Beograda i Novog Sada (ETF, RAF, FTN) i inostranih (EPFL, Cambridge) sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa srednjoškolcima kroz više od 100 održanih kampova i radionica. Jedan od pokrovitelja ovog kampa je i subotička kompanija Infostud grupa.

Na kraju ove godine polaznici kampa steći će prvo naučno i inženjersko iskustvo, unaprediti prezentacione veštine, ali i naučiti da koriste laboratoriju, pišu naučni izveštaj, a verovatno se zainteresovati i da se prijave za učešće u kampu naredne godine.

Prijave su otvorene do 14. aprila na linku.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 8 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: