Poziv za volontiranje na izložbi o Jevrejskoj zajednici

Projekat “Portreti i sećanja Jevrejske zajednice Srbije pre Holokausta“ predstavlja novu inicijativu Saveza jevrejskih opština Srbije za očuvanje sećanja i edukaciju o Holokaustu. Projekat je pokrenut u proleće 2014. godine i karakterišu ga dve glavne etape u radu. Prva je bila usmerena na  stvaranje digitalne arhive fotografija jevrejske zajednice iz vremena pre Holokausta, kao i na beleženje biografskih informacija i ličnih sećanja preživelih o životima ljudi koji su prikazani na tim fotografijama. Druga etapa usmerena je na  produkciju izložbe na kojoj će Savez predstaviti  sakupljenu dokumentaciju (fotografije, biografske informacije, svedočenja), uz prateći obrazovni program za školsku decu stariju od 12 godina.

Izložba i obrazovni program odvijaće se  u sedam gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Subotica, Šabac, Zrenjanin, Niš i Kragujevac) po tri sedmice na svakoj lokaciji ( U Subotici – od sredine marta do sredine aprila)

izlozba-jevreji-jpg_660x330

Savez jevrejskih opština Srbije poziva sve zainteresovane, starije od 18 godina, da se prijave za volontiranje na jednoj od sedam pomenutih lokacija. Volonteri će imati prilike da steknu dragocena iskustva u vezi sa vođenjem i tehničkom realizacijom izložbe, kao i korisna znanja o istoriji, tradiciji i kulturi jevrejske zajednice. Pored toga dobiće priliku da učestvuju u obrazovnim radionicama koje su planirane kao prateći program izložbe.

 

Svi zainteresovani mogu poslati svoju kratku biografiju na adresu: kontakt.secanje@savezscg.org zaključno sa 10. februarom 2015. godine, nakon čega će izabrani kandidati biti pozvani na intervju. Prilikom prijavljivanja obavezno naznačite u kojem od sedam pomenutih gradova biste želeli da volontirate.

Više informacija na: http://www.jevrejipamte.org/KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR