Izlivanje betonske ploče iznad Balske dvorane

Na starom delu Pozorišta u toku su radovi rekonstrukcije predviđeni četvrtom fazom, koje izvodi konzorcijum SMB gradnja. Ovih dana predstoji izlivanje betonske ploče iznad Balske dvorane, a zatim će slediti postavljanje krovne konstrukcije. Malterisanje će biti odloženo do povoljnijih vremenskih prilika, ali rok za izvođenje radova će biti ispoštovan, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

Narodno-pozoriste-1

Posle novogodišnjih praznika raspisaće se javna nabavka za petu fazu radova, u kojoj stari deo Pozorišta treba da bude kompletno obnovljen. U narednoj godini Fond za kapitalna ulaganja predvideo je za subotičko Pozorište 180 miliona dinara, a očekuje se i nastavak radova na novom delu zgrade.

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, je u vezi izgradnje Narodnog pozorišta za „Mađar so” izjavio da se šest meseci radilo samo na uređenju dokumentacije.

„Nakon što je taj posao završen, teškom mukom smo dobili dozvolu da u septembru raspišemo konkurs za javnu nabavku. Vrednost ove investicije je 85 miliona dinara bruto, a od ovih para se obnavlja unutrašnjost starog dela zgrade. Biće botrebno još oko 15 miliona evra da se završi i novi deo. Pokušavamo da investiciju vrednu 15 miliona evra podelimo na faze, jedinice, koje u građevinskom smislu predstavljaju celine. Osnovane su i stručne radne grupe koje nadgledaju investiranje i izgradnju. Nadam se da će se prilikom sastavljanja budžeta za sledeću godinu misliti i na subotičko pozorište i da će biti para za nastavak radova. Dogodine bismo mogli u potpunosti završiti obnovu starog dela, ali se cela zgrada sigurno neće završiti do 2018. godine, jer republika, pokrajina i grad mogu izdvojiti godišnje najviše 3 do 5 miliona evra”, izjavio je gradonačelnik.

 

Mađar so, Radio SuboticaKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Koliko ja vidim gospodine Imagla vi niste uradili nista na pozoristu, ali ste potrosili mnogo novaca na "sredjivanje" dokumentacije i osnivanje novih radnih grupa, pitam se kako takva glupost moze da prodje kod tradicionalno naivnih Suboticana.

 2. djomla kaže:

  Po ovoj izjavi gradonačelnika Jenea Maglaija ispada da nije bilo dokumentacije i da su eto oni potrošili silni trud da to urade. 

  Ovo je otprilike podjednako nebulozno kao ona izjava da se pozorište gradi bez građevinske dozvole. !?!?!?!

  Naime, kada je APV dala saglanost za raspisivanje javne nabavke početkom godine postojala je kompletna dokumentacija. Međutim, "neko" se tada setio da tu dokumentaciju izmeni i uradi novi premer, na šta su potrošili ne toliko puno vremena koliko je puno vremena trebalo APV da ponovo da saglasost, ovoga puta za novi premer radova. 

  Maglai daje veoma neodgovorne izjave, reklo bi se uobičajno neodgovorne, koje veoma štete samom projektu. 

 3. stormwatch kaže:

  iMagla (TM) u svom gradonacelnickom mandatu koji je duboko zasao u drugi krug zemljice oko sunca nije uradio nista konkretno u gradu osim davanja izjava koje non stop ulaze u koliziju sa samim sobom, no u svetu u kome se on bavi gradonachelnishtvom to je sasvim prihvatljivo i belezi se pod pozitivne poene.

  Ceo njegov sistem gradonacelnikovanja…t.j. velelepnog tima koji stoji iza, ispred i ispod njega sastoji se u skiciranju, pisanju i davanju nebuloznih komentara, izjava i false akuzacija onih koji su iza njega ostavili grad u formi civilizacije prvi put od slavnih vremena zelene fontane.

  Medjutim, uprkos tolikoj kolicini pisanog (nebuloznog) materijala, veoma je cudno videti gospodina kako u radno vreme seta sa celokupnom kompanijom po subotickim restaurantima, gostionicama, vip kaficima i brvnarama, ne noseci cak ni blok papiric niti olovku, a niti bilo koji oblik E-papira sa sobom?!!?!?! Posto bi sudeci po kolicini pisanog materijala sa kog cita sva ova "objasnjenja" i "izjave", on bi trebao uvek pisati, pisati i samo pisati i a zatim rehersovati izjave pred random skupljenim auditorijumom u restoranima gde odrzava poslovne ruckove na racun reprezentacije Gradske kuce – kao svaki pravi veliki gradonachelnici vizionari.

  No iMagla (TM) ce uvek ostati zagonetka u istoriji gradonachelnikovanja bilo gde u svetu, jer je poznato da gradonacelnici koji malo pricaju uglavnom mnogo rade, posto ih je narod izabrao na osnovu uspeha u nekim drugim situacijama pre nego sto su bili gradonachelnici, plod takvog gradonacelnikovanja se vidi u roku od jednog godisnjeg doba. Sa druge strane gradonachelnici koji malo rade, mnogo pricaju i imaju izuzetne spikerske masozapaljive mogucnosti da ubede gradjane u to da je situacija sasvim drugacija nego sto zaista jeste,  cesto bivaju samo zbog te svoje price i drugi put izabrani u mandat. Ima tih gradonacelnika i sto mnogo pricaju i sto mnogo rade, takvi su najbolji jer je kod njih DA DA a NE NE, i takvi dozive i tri mandata. Ima i onih koji iako mnogo pricaju nista ne urade pa to narod kazni, a ima i onih koji su mngo uradili pa ih je narod opet kaznio jer nisu bili politicki podobni u vremenu u kom su bili gradonacelnici.

  Medjutim, iMagla (TM) je svojevrstan biser u istoriji vodjenja gradova – prica nepovezano, skoruje autogolove, radi nepostojece, politicki je ~10% podoban, njegovo DA je u istom momentu "Mozda", "Ne" i "nema sanse."

  Pa se shodno tome postavlja pitanje, da li je on samo iluzija u najmracnijem periodu grada Subotice u poslednjih 100 godina, ili je njegova senka na neki nacin bila nadvijena na sudbinom istog mnogo pre nego sto je posao iluzija?

   

 4. jasso kaže:

  Iz izjave gradonacelnika vidim da je pokrajina izdvojila 180 miliona dinara,za narednu fazu radova,ali nigde ne vidim koliko je republika Srbija izdvojila,a nas bilborder je govorio kad oni budu vlast u gradu,da ce pare samo teci prema subotici,kao i obicno samo prazne price…

 5. romboidi kaže:

  hehe, dobra fora ono "iznad balske dvorane" iz naslova

 6. upućeni kaže:

  Ko će da mu nagodišnjem nivou da 5 miliona evra, normalan je on? Vidite u 2015. ce samo pokrajina dati 1,5 miliona i šlus. Ako se ovim tempom bude nastavilo graditi tih 15 miliona evra o kojima priča Maglai će se sakupiti za 10 godina. Znači 2025 a ne 2018.

OSTAVITE KOMENTAR