Predloženi VD direktori Stadiona i Zoo vrta

Subotičko Gradsko veće predložilo je Skupštini grada da Robert Tot bude i u narednih šest meseci vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Stadion, dok je za vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta predložen Petar Savić.

 

Gradska-kuca-1

 

Kako je odlučeno na poslednjoj sednici veća, Savić je na ovu funkciju predložen nakon što je dosadašnji direktor ove ustanove Bogdan Laban imenovan na mesto direktora Elektrovojvodine u Novom Sadu.

 

Skupštini grada takođe je upućen predlog Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2013. godinu, kao i program preduzeća Park Palić za 2014. godinu.

 

Osim ovih odluka, koje su upućene Skupštini grada na donošenje, Gradsko veće usvojilo je i program mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada za ovu godinu, kojim se raspodeljuju sredstava ostvarena od naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa čija se eksploatacija vrši na teritoriji grada.

 

Ove godine se, po ovom osnovu, planira prihod od skoro 8,65 miliona dinara, što uz preneta sredstva iz prethodne godine u iznosu od 742.000 dinara, čini ukupno skoro 9,4 miliona dinara.

 

Ovim sredstvima finansiraće se sanacija zemljanih puteva na teritorijama Mesnih zajednica u kojima se vrši eksploatacija peska, odnosno nastavak sanacije i adaptacije objekta osnovne škole Sečenji Ištvan u Kelebiji.

 

Subotičko Gradsko veće takođe je dalo saglasnost na kratkoročno zaduživanje Javnog komunalnog preduzeća Pogrebno, koje ovo preduzeće planira da uzme za potrebe likvidnosti, i to u iznosu od 1,5 miliona dinara.

 

TANJUGKOMENTARI

  1. Neša kaže:

    Zoološki vrt je neophodan građanima!

    Zahvaljujući njemu građani mogu da izvrše značajne uštede ali i zaradu na taj način što bi kompletne rukovodeće strukture svih javnih preduzeća strpali u kaveze tog vrta i posetiocima naplaćivali ulaznice za razgledanje najbogatije zbirke najraznovrsnijih životinjskih primeraka.

  2. Loš Đak kaže:

    Laban je Car. Razume se i u međede i u struju.

OSTAVITE KOMENTAR