Predstavljena nova knjiga Dragoljuba Mićunovića

Večeras je u svečanoj sali Otvorenog univerziteta održano predstavljanje nove knjige Dragoljuba Mićunovića "Život u nevremenu". Govorili su Vida Ognjenović, prof. dr Danica Drakulić, Gojko Božović i dr Dragoljub Mićunović. Iako u jeku političke predizborne kampanje, promocija je protekla bez ikakvog upliva u istu.

 

Radnicki Zivot u Nevremenu

 

Knjiga obuhvata period od 1930. do decembra 1990. godine. Pričajući o događajima u kojima je bio svedok i učesnik, Mićunović rekonstruiše zbivanja od predratnog Skoplja, Drugog svetskog rata u unutrašnjosti Srbije i dolaska nove vlast, 1948, hapšenja i Golog otoka, Kruševca pedesetih, preko Beograda pedesetih i šezdesetih godina, dramatičnih zbivanja 1968. i policijskih i političkih progona i pritisaka tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, godina provedenih u Nemačkoj, sve do pada Berlinskog zida i obnove političkih stranaka i višepartijskog sistema.

 

Radnicki Micunovic Drakulic (6)

Radnicki DS (8)

Micunovic

Petar Kuntic

Radnicki Striko (9)

Radnicki Vida Ognjenovic

Danica Drakulic

Sasa Vucinic i StrikoKOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Mislim da je ovo vredelo posetiti

 2. zorandjala kaže:

  Svaki od prisutnih se zivo seca 1968godine{vidi slike} kada je micun u beogradu trazio crvani univerzitet i nagrdio sve koji su skrenuli sa puta komunizma.KAD JE LAGAO onda ili sad .A ja sam na,,bo zbog njegovih sr<<a jel sam bio u vojsci pa su nas terali ko djavo mater.

 3. pauk kaže:

  Bila i ta 1968 godina i prosla… Micun je nastavio dalje koliko vidim, nije se zakopao u toj godini.

 4. Deutsch kaže:

  Prića za malu djecu ,Mićun je bio najmlađi 'doktor' titovog režima nakon ww 2 i u tom režimu pod Titovom mentorstvom i doktorirao. To značu da je bio komunista ,pa je po Subotici tezgario , u radničkom univerzitetu predavao političku socijologiju po marksističkoj ideologiji.Kada je hteo više zaraditi izmislio je da je progonjen pa je otišao kod svoje braće u istočnu Nemačku na uhlebljenje ,kasnije doveo i druga Đinđića ostalo već znamo…

OSTAVITE KOMENTAR