Preko Horgoša za vikend prešlo 200 hiljada putnika

Preko graničnog prelaza Horgoš proteklog vikenda prošlo je više od 200.000 putnika, a slične gužve se očekuju i narednog vikenda.

 

 

Kako je novinarima izjavio šef carinske ispostave Horgoš Zlatko Rajačić, tokom vikenda bio je povećan promet i na ulazu i na izlazu iz Srbije, gde je na ulazu svih sedam traka bilo u funkciji još od četvrtka.

 

“Bilo je preko 200.000 putnika za vikend. Sad nije tako strašno, ali od srede, četvrtka ponovo kreću gužve koje će trajati tokom celog vikenda”, kazao je Rajačić.

 

Preko Horgoša ovog leta ipak prelazi manje putnika nego prošle godine. Kako je novinarima izjavio komandir Granične policije Horgoš Mladen Mrdalj, u prvoj polovini jula zabeležen je znatno manji promet u odnosu na isti period lane, dok je krajem jula i na početku avgusta situacija manje-više jednaka prošlogodišnjem prometu. To je, prema njegovom mišljenju, u direktnoj vezi sa kolektivnim godišnjim odmorima u zemljama članicama Evropske unije.

 

“Zadržavanja su najvećim delom vezana za dane vikenda, počev od petka do nedelje. Ono što je aktuelno u ovom momentu jesu gužve i pri ulazu i pri izlazu iz zemlje, jer se veliki deo turista i vraća za Evropsku uniju”, rekao je Mrdalj.

 

U skladi sa tim, Mrdalj preporučuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza Đala, Bajmok, Kelebija i novootvorenog Bački Vinogradi – Ašothalom.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR