Premijerno “Mala radnja horora”

Драма на српском Народног позоришта Суботица, у петак, 28. децембра, приређује другу премијеру ове сезоне, мјузикл „Мала радња хорора“, који је по бродвејском хиту Алана Менкена и Хауарда Ешмена режирао Марко Манојловић.

 

 

Иако се у продукцији није ишло на копирање гламура Бродвеја, напротив, Суботичани су у овом пројекту наишли на знатно отежан пут ка премијери. До пре неколико дана реализација представе је била потпуно неизвесна, па се управница Народног позоришта у Суботици, Љубица Ристовски, на конференцији за новинаре нашалила да се са уплатом новца из Града ваљда чекало да се види хоће ли бити смака света.

 

Директорка Драме на српском језику Оливера Ђорђевић је објаснила да је до бродвејске продукције мјузикла „Мала радња хорора“ Алана Менкена и Хауарда Ешмена дошло после великог успеха истоименог филма снимљеног по сценарију Чарлса Грифита, који је режирао Роџер Корман, 1960. године. Филм је био „Б“ продукције, представа се играла на „оф“ Бродвеју, па ће и представа у Суботици бити блиска треш естетици, савременом гледаоцу, као поп рок пародија жанра мјузикла. У центру збивања је цвећар који негује биљку људождерку, односно крвопијку, уз то још и причалицу.

 

Редитељ млађе генерације из Београда, Марко Манојловић, први пут ради мјузикл. У Суботици је имао већ признату групу глумаца који су по његовом сведочењу, за разлику од престонице, увек концентрисанији око пројекта на којем раде.

 

Миња Пековић, једна од глумица у представи, на конференцији за новинаре је говорила о свом позиву, поготово кад је с њим у вези припремање мјузикла, као о „борби против ветрењача“. Срећа па је за њу то увек више изазов, него проклетство.

 

У представи још играју: Лука Миховиловић, Љубиша Ристовић, Марко Макивић, Срђан Секулић, Весна Кљајић Ристовић, Сузана Вуковић, Кристина Јаковљевић, Милан Вејновић. Музичари су Геза Кучера и Маћаш Лакатош. Сценографију је радила Марија Калабић, костимографију Мирна Илић. За кореографију је био задужен Дамјан Кецојевић, а за корепетицију Аленка Поњавић.

 

DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR