Prevoz vozovima višetonskih cevi iz Grčke, preko Subotice

Srbija Kargo” a.d. će od 26. avgusta do kraja oktobra prevoziti višetonske cevi proizvedene u Grčkoj, a koje su namenjene za tržište Češke, saopštilo je danas to preduzeće.

Za taj novi posao predviđene su 32 teretne kompozicije, sa po 19 ili 20 vagona u svom sastavu, koje će prevesti 1.830 komada cevi, od kojih svaki komad teži 11 tona.

Preko teritorije Srbije, od Preševa do Subotice, kretaće se dva do tri voza nedeljno, sve do poslednje nedelje oktobra, kada je predviđen završetak prevoza, kažu u „Srbija Kargo” a.d. prenosi Tanjug.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  ??? A zasto je ovo vest? 32 teretne kompozicije bile su osamdesetih godina normalna stvar na subotickoj ranzirnoj stanici svake noci. Medjutim, danasnji domet nazadnjacke vlasti su 32 kompozicije u roku od 3 meseca…..APPLAUSE!

 2. Nona kaže:

  Kako mogu teretni vozovi a putnicki ne?????

 3. Nona kaže:

  Ne gradi se pruga od Bg do Ns???

 4. Ja sam ja kaže:

  Kako? 20 km/h? Cesi ce odustati od cevi dok stignu, a i zardjace usput.

 5. naivan kaže:

  a ja mislio da Grci prave samo maslinovo ulje, feta sir i da po ceo dan ne rade nista. Malo sam se zajebao.

 6. Kentristakis kaže:

  @ naivan

  Jesi. Grci su sitni proizvodjaci maslinovog ulja u odnosu na vecinu Mediteranskih zemalja. Najveca i najjaca Grcka firma je punionica Coca-Cole, sa skoro 40000 zaposlenih, i pokriva dobar deo Mediterana i Istocne Evrope. Nakon toga slede razne banke, osiguranaja, Telekom i slicni. Metalne (celicne) cevi proizvode po licenci stranog investitora. Ako je nesto proizvedeno u Grckoj to jos dugo ne znaci da iza toga stoji Grcka tehnologija i Grcki kapital.

 7. stormwatch kaže:

  @Kentristakis
  .Hellenic Bottling Company je registrovana u Swiss a posluje u 30 zemalja i u tih 30 zemalja ima toliko zaposlenih, najvise u rusiji majchici….eto to ti je prava istina. Grci imaju sto je i ocekivano jaku Naftnu i industriju motornih ulja….sve ostalo u grckoj su hiljade i hiljade malih, privatnih familijskih firmi koje posluju….s obzirom da je prosle godine kriza oficijelno prosla a porez na promet je uveliko smanjen u maju ove godine i to pred turisticku sezonu, vraca se polako grcka na standard od pre 2008 godine…..a u grckoj ni za vreme krize nije bilo lose.

 8. zozon kaže:

  @stormwatch
  Dobro si rekao osamdesetih godina. Između osamdesetih i 2012. kada je SNS došao na vlast promenulo se bar deset vlada. Željeznica i kompletna privreda sa njom, je devastirana u tom periodu i zaista ne vidim kakve veze ima SNS sa tim. Naprotiv u zadnje dve godine se mnogo ulaže u infrastrukturu i ulagaće se još prema tome sedi 1 promašio si temu.

 9. pista kaže:

  I??? Sta cemo sad???

 10. stormwatch kaže:

  @zozon

  Sta se ulaze molim te? Ulazu Kinezi da bi put svile ovaj put imao vishe krakova i da ne mozh da se prekine…..da nema Kineza, nista od toga sto je navodno tvoj alex napravio za 7 godina ne bi bilo napravljeno. Btw…tvoj alex samo u drugom ruhu i njegovi vladaju vec tih 30 godina….

OSTAVITE KOMENTAR